Help! Segítőt keresek!
Elküldve: 2009 szeptember 09 - 09:15
Eddig phpbb fórumot üzemeltettem, de át szeretnék váltani az ipb-re. Viszont nem nagyon értek hozzá, elszúrni meg nem szeretném a fórumot.
Olyasvalakit keresek, aki profi az ipb telepítés/üzemeltetésében és aki segítene a fórumom ipb-re frissíteni. Persze a jelenlegi adatbázissal, nem szeretném elölről kezdeni:)
Aki érez magában ambíciót eziránt, jelentkezzen PÜ-ben, megbeszéljük a részleteket.
Admin rangot, és egy 30 napos data.hu prémium accot ajánlok fel, ha nem kívánod ingyen:)
Köszi:)
Elküldve: 2009 szeptember 09 - 09:26
Amíg meg van biztonsági mentésed a fórumról és az adatbázisról addig nem tudsz semmit elszúrni.
Javaslom localhoston vagy egy teszt szerveren csinálj egy két próba konvertálást mielőtt élesben nekimennél.
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
Elküldve: 2009 szeptember 09 - 12:39
Természetesen meg szeretném tanulni, csak a kezdéshez kellene segítség:)
Elküldve: 2009 szeptember 09 - 12:52
Jah de azé profi nem vagyok hozzá kell hogy tegyem!
Elküldve: 2009 szeptember 09 - 13:16
Elküldve: 2009 szeptember 09 - 14:15
http://www.invisionp...ard/convert.php
Erről az oldalról lehet letölteni a konvertert:
http://www.invisionp.../Convertors.zip
Ha tudsz angolul, akkor nem lesz nehéz dolgod átkonvertálni az adatbázist...
Elküldve: 2009 szeptember 14 - 15:50
Elég kezdő vagyok IPB témában (eddig is használtam már pár fórummotort, pl phpBB, SMF, és jópár CMS-t is) ezért kérném a segítségeteket!
Először is egy olyat kérdeznék, hogy a 3.0.3-as verzójú IPB-hez hanyas Gallery/Downloads/Shoutbox/Contents ajánlott, hogyna lehet teljesen magyarrá tenni, és úgy egészében egy magyar kezelési útmutató, telepítési leírás jól jönne!
Jelenleg itthoni localhost szerveremen gyakorolok (van XAMPP és Uniform Webserver is) mielőtt élesben az oldalamhoz feltölteném (ami még WIP).
Tudna valaki segíteni?
EDIT:
Jelenleg egy nulled verziót használok, amíg ki nem derül hogy tudom e kezelni az oldalamhoz vagy nem... egyébként tervezem a motornak a megvásárlását, a szükséges pluginekkel együtt!
Szerkesztve fonix232 által: 2009 szeptember 14 - 15:53
Elküldve: 2009 szeptember 14 - 19:10
Idézés: Lightning - Dátum: 2009 szeptember 14 - 17:24
Utána az egy egyesített csomagot vagy a modulokra bontott kiscsomagokat csak fel kell töltened az ACP Manage Languages részlegéből.
Igen, köszönöm, a fordítást már letöltöttem, sikerült is nagy nehezen telepíteni...
Sorolnám a problémáimat:
-A fordítás nem fordítja le a Calendar, Downloads, stb linkeket a fórumon
-A Pages linkre kattintva ez jön be:
Warning: require_once(Z:/www/is60/forum/admin/applications_addon/ips/ccs/sources/blocks/feed/data_sources/.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in Z:\www\is60\forum\admin\applications_addon\ips\ccs\sources\blocks\feed\admin.php on line 634 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Z:/www/is60/forum/admin/applications_addon/ips/ccs/sources/blocks/feed/data_sources/.php' (include_path='.;/usr/local/PHP/includes;/usr/local/PHP/pear;/home/admin/www/plugins/pear/PEAR;Z:/www/is60/forum/ips_kernel/') in Z:\www\is60\forum\admin\applications_addon\ips\ccs\sources\blocks\feed\admin.php on line 634
-A shoutbox használhatatlan mert modulmódosítás nélkül nem tudom kezelni adminként sem (ha az overview modulja only admin akkor az error connecting database hibával nem lép be a panelra, egyébként pedig csak a moderátorokat tudom kezelni, és még írni sem lehet benne)
-A shoutbox alsó kijelzője (ami szerintem a shoutboxban lévő felhasználókat írná ki)folyton írja pirosan a hibáit, és ki kellett kapcsolnom a hookját
Szerintem ennyi is lenne ha lenne még problémám akkor még írok.
És még valami: nem ismersz véletlen egy IP-B 3.0.3-al működő ingyenes chat vagy üzenőfal modult? nem szükséges hogy egy adatbázisról menjen, csak az hogy a fórum főoldalán meg tudjam jeleníteni mint a shoutboxot!
Elküldve: 2009 szeptember 14 - 23:33
Idézés: fonix232 - Dátum: 2009 szeptember 14 - 19:10
Mert ezek még nincsenek is lefordítva. Csak a 2.3.5 verzióhoz valóakhoz van fordítás. Egyelőre.
Shoutbox-nak, ha nem cél a közös adatbázis, akkor nyugodtan illessz be egy egyszerű flash chatet.
Az IPB shoutbox eléggé el lett fuserálva... Mi is leszedtük.
Sőt nekem kézzel kellett kiírtani az adatbázisból, mert képtelen volt törölni magát.
Elküldve: 2009 szeptember 16 - 17:09
Akkor még két kérdés:
a, Az oldal fordítása akkor valami speciális fordítás? Ami még nincs kiadva? Vagy csak kézzel átszerkesztetted?
b, Melyik flash chatet ajánlod ami ingyenes, és be tud épülni a főoldalra úgy mint a shoutbox?
Továbbá lenne egy olyan kérdésem is, hogy ha egy MySQl adatbázisba teszem bele a WordPress-et és az IPB-t (különböző előtagokkal, azaz wordpressnek site_ és az IPB-nek forum_) akkor azt el tudja kezelni? Mivel találtam egy jó kis ingyenes szolgáltatót (korlátlan tárhely és forgalom) csak az a baj hogy a MySQL adatbázisok száma limitálva van 1-re...
Elküldve: 2009 szeptember 16 - 17:56
Sőt IP.Converge segítségével egyesítheted a felhasználókat.
Az oldal fordítása elérhető a Letöltések menüpontban.
Még a főoldalon is van odavezető link...
Olyan flash chatet nem ismerek, ami shoutbox méretű csak rendeseket.
De Google-vel biztos vagyok benne, hogy találni fogsz egyet.
Azt letöltöd és az útmutatójában ott lesz, hogy mit kell beilleszteni, azt illesztd a board headerbe.
Ha nem lehet beilleszteni, hanem külon oldalról működik, akkor meg iframe-be rakod szintén a board header templatebe.
PS: Ez a Telepítéssel foglalkozó témakör, a többi kérdésnek nyugodtan nyiss topikot az Általános témakörben, ha még nincs.
Elküldve: 2009 szeptember 16 - 19:44
És nem feltétlen kell shoutbox méretű, csak az hogy lenyitható legyen, és a főoldalon láthassam...
És flash sem kell feltétlen...
Még két kérdés:
-amit az előbb említettem a Pages (Oldalak) linkre kattintva, az mitől van?
-nagy nehezen felpakoltam az oldalamra a fórumot (kb 10 percig telepített...) és utána semmilyen kép csak a header logó és a kis ikonok jöttek be pedig a chmod 777 rá volt nyomva a teljes mappára...
Elküldve: 2009 szeptember 16 - 20:45
Menj az alkalmazásokhoz és ott tudod őket átnevezni. (ACP)
Semmilyen Chatet nem ismerek. Nekem is annyiba telne beírni a Google keresőjébe, mint neked.
Megszakadhatott a netkapcsolatod vagy nagyon le volt terhelve?
Mert, ha nem tölti be a böngésződ a következő lépést lefuttató oldalt, nem megy tovább.
Próbáld újra.
Elküldve: 2009 szeptember 16 - 20:45
Idézés: fonix232 - Dátum: 2009 szeptember 16 - 19:44
Keresés!!! Keresés!!!
http://ipboard.hu/to...b3-menu-kerdes/

Súgó