IPB Fórum: PostgreSQL vagy MySQL? - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

PostgreSQL vagy MySQL?

#1 Felhasználó nem aktív   Thomas RC 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 72

Elküldve: 2009 augusztus 02 - 13:16

Ezzel kapcsolatban az érdekelne, hogy nagy adatbázisok esetén melyik a gyorsabb és a megbízhatóbb? Perpillanat MySQL alatt működik az IPB, de pár héten belül költözünk másik tárhelyre, ahol lehetőség van PostgreSQL-t is használni a MySQL mellett, ezért fontolóra vettem, hogy esetleg PostgreSQL talán megbízhatóbb és gyorsabb lenne hosszú távon (2005-ös cikkek alapján legalábbis, de azóta nem tudom változott-e valami).

A másik kérdés, hogy hogyan lehet (és milyen nehézségű) migrálni adatbázist MySQL-ről PostgreSQL-re és fordítva?
0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2009 augusztus 02 - 21:09

Megpróbálhatnám összehasonlítani, de olyan lenne, mint a Linuxot a Windows-zal. Egyik erre igazán jó, a másik meg arra.
Én ugyan a PostgreSQL-lel nem foglalkoztam még, de akikről tudom, hogy igen, azok nem fórumos, weblapos célokra használják.
Teljesítményben sem hiszem, hogy bármi észlelhető különbség lenne alap szinten, de próbáld ki és elsőkézből és meg tudod.

Hogy megbízhatóbb-e? Ez jó kérdés. A MySQL is megbízható, személy szerint soha nem tapasztaltam az ellenkezőjét, még.
A MySQL is rengeteget fejlődött az elmúlt 4 év alatt és nem hiszem, hogy még a 3-as vagy 4-es verzió lenne a tárhelyeden az 5.x helyett. :)

Ha már egy MySQL alapú fórumod, akkor szerintem hülyeség lenne a migrálással szenvedni. Persze biztos vannak kész programok erre.
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó