Elküldve: 2009 szeptember 25 - 20:48
Tennék egy megjegyzést még erre a skin megvétel/warez dologra.
Általában ha valaki használ egy skint azt azért teszi mert
a, tetszik neki, és úgy érzi tökéletesen illik az oldala/fóruma profiljába
b, el akarja ismerni a készítő munkáját.
Vagy mindkettő. Namármost, ilyenkor nem azok a gagyi ötperces skinek kerülnek ki a warez oldalakra amiket megnézel és öt perc múlva már el is felejtesz, hanem a ténylegesen minőségi munkák. Azaz ez is egyfajta elismerés a készítő iránt. Én azt gondolom hogy emiatt nem nagyon kéne balhézni, ha valaki szeret valamit, és megengedheti magának, akkor megveszi. Pont mint a PC játékoknál. Nem tudom ki mennyire figyeli, de a játékosok elég nagy része ha letöltötte és játszott a játékkal és tetszett neki akkor nem sokkal rá megveszi. Miért is? Mert elismeri a készítő(k) munkáját. Ugyanez van program/skin fronton is, csak a fejlesztők nem értik /nem akarják érteni ezt. Mert elég sok olyan ember van akinek egy rendes fizetett .com/.org/.hu-s címre sincs pénze (havi 5-10$) nemhogy egy 150-200$-os fórummotorra, amiben alapesetben szinte semmi sincs. Én is például nem engedhetem meg a készülő fórumomnak hogy ilyen olyan drága cuccok legyenek legálisan rajta, hanem beismerem, egy nulled verziót fogok használni. Hogy miért? Mert tetszik az IP.Board, ahogy meg van csinálva, és így tovább, de 16 évesen nincs pénzem egy fórummotorra meg a kiegészítőire. Főleg nem egy témára hozzá, mondjuk én úgyis egy alap témát szeretnék majd hozá használni. Amúgy ha egy készítő úgy érzi hogy a warezolással megsértem a munkáját, akkor nem töltöm le azt, de csak akkor ha ténylegesen ebből él (van pár S60 témakészítő ismerősöm, ők is ilyenekből élnek, a témák eladásából) és nem csak arra megy ki hogy minél többet lehúzzon a vevőiről. Pl az Invision Power is ezt csinálja, mert kiadta a fórummotorját 150$-ért, és még vedd meg hozzá ezt meg azt hogy működjön.
Aspire, egyébként nagyon szép téma, igaz az ikonosat még nem láttam, de gondolom valami fémes témájú ikoncsomagot készítettél hozzá. Az oldalra ki-be csúszó menü nagyon ötletes, a téma szép felépítésű, és tényleg igényes, nem az a "á összedobom öt perc alatt, ezeknek jó lesz a sz*r is, aztán tejeljenek nekem" típusú! Nekem nagyon tetszik, mondjuk én alapba szeretem a kék-ezüst párosítást...