Költözés utáni hivatkozások
Elküldve: 2009 július 18 - 13:05
Költöztetés után van egy olyan gondunk, hogy az oldalon belüli hivatkozásokban (pl. egy másik témára mutató direkt link, stb.) át kéne írni a domain nevet az újra (azaz pl. httpx://domain.hu/index.php?showtopic=123 -ról httpx://ujdomain.hu/index.php?showtopic=123 -ra). Igen ám, de ez egyesével nem valósítható meg, mert ahhoz túl sok van belõle mindenféle témákban elrejtve. Erre milyen megoldások léteznek?
Elküldve: 2009 július 18 - 13:30
Lemented az adatbázist. Megnyitod valamilyen szerkesztõvel az sql fájlt és kicseréled a program keresés - csere módszerével mindenhol.
Majd feltöltöd ezt az adatbázist és kész is.
Elküldve: 2009 július 23 - 18:02
Elküldve: 2009 július 23 - 18:17
Emberünk a hozzászólásokba írt linkekről beszélt - legalábbis én így vettem ki, de nem reagált vissza, hogy tényleg ez-e a helyzet -,
amik statikusak és semmi közük nincs a konfighoz, mert ezeket a felhasználók linkelgetik be és nem az oldal generálja.
A stílusodon viszont vegyél vissza, ha továbbra is tervezel hozzászólni valamihez.
Elküldve: 2009 július 23 - 18:57
A config.php-ről annyit, hogy ott is át kell állítani a költözésnél, de manuálisan az admin felületen is át kell írni az uploads mappa elérési útvonalát. De most nem ez volt a kérdés
Szerkesztve Thomas RC által: 2009 július 23 - 18:57
Elküldve: 2009 július 24 - 01:49
Idézés: Lightning - Dátum: 2009 július 23 - 18:17
Emberünk a hozzászólásokba írt linkekről beszélt - legalábbis én így vettem ki, de nem reagált vissza, hogy tényleg ez-e a helyzet -,
amik statikusak és semmi közük nincs a konfighoz, mert ezeket a felhasználók linkelgetik be és nem az oldal generálja.
A stílusodon viszont vegyél vissza, ha továbbra is tervezel hozzászólni valamihez.
Érdekes, valamiben nagyobb arc vagyok és máris az anyázás. Csúnyán beégtél mindegy.
Am nagyon nem rre gondolt az illető, amit írtál.
Elküldve: 2009 július 24 - 08:29
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
Elküldve: 2009 július 24 - 08:45
Itt nincs nagyobb arc, kisebb arc. Aki ért hozzá, az segít a másiknak, aki nem, az nem szól hozzá!
Az állítólagos "anyázás" pedig nem Lighttól indult, hiszen nem Ő alkalmazta a "baromság" szót véleményem szerint!
Ha esetleg kötözködni jöttél az oldalra, akkor azt tedd egy másik részlegen, esetleg egy OFF részlegben, ha annyira dúl benned az indulat irántunk valamiért, noha ez így van, azt nem igazán értjük, de tiszteletben tartjuk!
Mi sem vagyunk tökéletesek! De nem a staff sértegetése szerintem a legideálisabb módszer, mivel az sokkal inkább vall inkompetenciára mintsem releváns viselkedésnek!
Elküldve: 2009 augusztus 19 - 09:21
(OFF)
durbelell:
Szerintem se kéne kötöszködni a staffal,mert bármi kérdésem wolt eddig ők mindig segítettek,nem wolt soha se olyan ,hogy nem segítettek wolna esetleg annyit mondtak wolna csináljam előről,hanem mindig leírák ,hogy hogyan is csináljam stb stb.Lám és mindig sikerült és ezért bízik meg bennük (szerintem nyugodtan mondhatom) mindenki!
Egyébkéne nekem is lenne kérdésem.Ha én most elköltöztetem az oldalam egy teljesen más tárhelyre,akkor mi a garanciája annak,hogy tökéletesen működni fog(gondolok én itt a mod-okra,skinekre,feltöltöttt képekre)?Illetve nem-e lassul majd be?
Előre is köszönöm a válaszotok!Genius93
Elküldve: 2009 augusztus 19 - 11:27
Az egész költözés annyiból áll, hogy kimented az adatbázist (én csak a táblákat exportáltam ki), az új tárhelyen feltöltöd (esetleg valami keresés-csere funkcióval bíró szerkesztővel átszerkeszted a hivatkozásokat az újra, mint ahogy én tettem).
A régi tárhelyről letöltöd FTP-n az összes fájlt, az új tárhelyre feltöltöd. A config_global.php-ben átírod az adatokat az újra.
Ha mindent jól csináltál, akkor már működnie is kell a fórumnak.
Az admin felületen még átállítod az uploads mappa elérési útvonalát és ennyi.
Szerkesztve Thomas RC által: 2009 augusztus 19 - 11:27
Elküldve: 2009 augusztus 19 - 12:38
Például ha a rendes programok ingatlanok lennének, akkor weblapok csak lakókocsik.
Akármilyen weblapot át lehet költöztetni könnyedén, ami nem statikusan hivatkozik az elemeire.
Apropo: Ha van domained azt mindig irányíthatod az aktuális szerverre...
Ha a keresőkben is jó helyezést akarsz nem jó ötlet domaint cserélni.
Sőt már a szerver IP címének változása is okozhat kisebb visszaesést.
Elküldve: 2009 augusztus 19 - 13:49
Simán minden ment felment tök jóóó!Nagyon köszi!kicsit wisszaolwastam mindent és sikerült!
conf_globalba átirtam az elérési utat,meg az adatbázis uj nevét stb.Meg az admin cp-be az uploados dolgokat!
És sokkal gyorsabb az uj tárhely!
Üdv;Genius93
Elküldve: 2011 július 20 - 01:08
Idézés: Lightning - Dátum: 2009 július 18 - 13:30
...
Ez érdekelne, hogy mi az a sql parancs. Sajnos az adatbázisom túl nagy a le-fel töltögetéshez, a php.ini-t meg nem biztos, hogy a szolgáltató piszkálni akarja.
Az én esetemben az forum.hu/ipb mappába tettem a fórumot. Konvertáltam a régi motorból, ment minden. Aztán áttettem a fődomain-re, a forum.hu -ra. (Tehát kivettem az ipb mappából)
Ehhez kellene a sql kódos segítség, mert így nem akar rendesen működni.
Elküldve: 2011 július 20 - 16:32
Ez lehet notepad++ vagy bármilyen phpb vagy html szerkesztő, és abban cserélik ki a hivatkozásokat az újra. De ez a TE esetedben nem játszik.
Az hogy a fórumfájlok eddig egy külön könyvtárban voltak, nincs köze az SQL adatbázishoz, itt csak a config fájl hivatkozik rá.
Elméletileg ha jól írtad át a config fájlt, és a RENDSZER/System Settings/General Configuration -ban is jól van megadva az elérhetőségek, akkor annak szépen kellene működnie. Szerintem a kettő között semmilyen összefüggés nincs. Bár Én is tévedhetek.
Szerkesztve zsoleszz által: 2011 július 20 - 16:33

Súgó