IPB Fórum: Domain reg, Webhosting, VPS - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Domain reg, Webhosting, VPS

#21 Felhasználó nem aktív   Dragonbase 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 62

Elküldve: 2009 augusztus 01 - 12:50

aha... hát körülnéztem már jópárszor, de nem merek így egyből a közepébe vágni... Valaki nem tudna ajánlani egy oldalt warez oldal üzemeltetéséhez? vagy ehhez már nem elég a sima tárhely, már szervert kell venni/bérelni? :gondolkodik:
PLs segítség :cry:
0

#22 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2009 augusztus 01 - 18:03

Mivel elítéljük a wareznek még a gondolatát is így nem. :P

De ha esetleg egy olyan oldalt tervezel felállítani, aminek hasonló teljesítményre van szüksége,
például egy videómegosztó oldalt, mint a youtube csak sokkal kisebb látogatottsággal, akkor ilyesmire lenne szükséged:

Az igazi a minimum 1Gbps kapcsolat, mert 100Mbites kapcsolattal elég kevés felhasználót lehet kiszolgálni live videostreammel és hasonlóknál.
Ekkora igénybevételnél már komoly hardveres alap is kell az oldal alá: Maga a gép több száz ezer Ft-be kerülhet minőségtől függően
és a winchestereket is RAID5 vagy RAID10 tömbökbe illik kötni, ha nem akarod, hogy bekrepáljon az egész és bírja az igénybevételt.
Továbbá a szerverfarm / szerverhotel se ingyen van és otthon 99%, hogy nem fogod tudni elhelyezni, nemhogy Gbps internetet bekötni.
Úgyhogy meglehetősen drága lenne.

De egy izmosabb VPS (virtuális szerver) is elég lehet, ami rövidtávon sokkal olcsóbb.
De olyan VPS, ami ekkora igénybevételre való már megintcsak havi több 10 ezer Ft-re rúghat.

Úgyhogy hacsak nem tudsz a reklámokból elég profitott szerezni vagy nem áll mögötted egy milliós cég,
akkor nem érdemes videómegosztó oldalt üzemeltetni.
0

#23 Felhasználó nem aktív   Dragonbase 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 62

Elküldve: 2009 augusztus 01 - 21:34

És teszem azt, mi van, hogy ha egyik ismerősöm véletlenül hálózattelepítéssel, és programozással foglalkozik, és vele otthon össze tudok hozni egy szervert, egy egész jó kis gépből :P? A Gb/s netet nemtudom, hogy intézem de azt hiszem a fent leírt típusú weblaphoz nem is kell :)
Mgj./U.i.: Egyébként szerintem ha csak nem valamennyi, de egy-két szerkesztő az ipboard fórumról igen is tölt warez oldalakról, mert vannak elég híresek, ha pedig nem így lenne, én kérek elnézést...
0

#24 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2009 augusztus 02 - 00:24

Ha a gép adott, akkor csak be kell dobni egy szerver hotelba, otthon nem fogod tudni biztosítani a netet hozzá...
Kelleni fog az a Gigabit, de kezdhetsz 100 Mbittel is. Árakat nem tudok mondani, de rémlik néhány régebbi ajánlat, amik kb havi 10 ezerről szóltak.
Gbit és 100Mbit között árban nem olyan nagy a különbség, inkább a helyet a teremben kell jól megfizetni. Szünetmentes áram, őrség, 24/7 support...
Azért jól vizsgáld meg mielőtt választasz egyet, mert közel sem mind nyújtja azt, amit ígér.
A legutóbbi nagy vihar során, amikor volt egy pár áramszünet több helyen is leálltak a szerverek, mikor elvileg szünetmentes generátorról futottak a termek...

PS: Kikérem magamnak, mint őstorrentes, hogy életemben nem nyúltam warez oldalakhoz se scene-nekhez és nem is tervezem a jövőben se. A torrentet, mint olyat természetesen legális dolgokra használom, pl Linux disztrók letöltésére, illetve olyasmikre, amik Magyarországon nem elérhetők, például sorozatok. Illetve egy-két másra is :mrgreen: . Arról nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebb elindítani Torrentflux-b4rt-on pl az újjonnan megjelent disztrók letöltését, mint szenvedni a rogyásig terhelt szerverekkel vagy a darabolt fájlokkal.
1

#25 Felhasználó nem aktív   javascript 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Újonc
  • Hozzászólás: 5

Elküldve: 2009 szeptember 06 - 11:08

Üzenet megtekintéseIdézés: ChaosBoy - Dátum: 2009 június 15 - 18:39

Sziasztok! én egy olyan kéréssel fordulok hozzátok hogyha tud valaki egy olyan tárhelyszolgáltatót amit lehet havonta is fizetni kb:2000ft-om van rá és lehet rendesen futtatni rajta a ipb 2.3.5-öt kérem irja meg
Nagyon köszönöm előre is.

Erre és szinte akármilyen más oldal/fórum működtetésére a 000webhost.com-ot javaslom (ez ugyan az ingyenes része de nem a legjobb, a hosting24.com-ot ajánlom), korlátlan tárhellyel és adatforgalommal, ezen kívül sok mással is, havi szintem $7.84-ért, éves szinten pedig csak $4.84/hónap.

u.i.: Regisztrálni a fizetős tárhelyre viszont a hosting24.com-nál lehet.

Szerkesztve javascript által: 2009 november 17 - 18:51

0

#26 Felhasználó nem aktív   Cross93 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 43

Elküldve: 2010 november 25 - 22:24

Üdv.

Aki nagyba gondolkodik annak gondolom én kell a hely.

Nos van egy elég olcsó tárhely persze külföldi, de 25GB tárhely és 100GB havi adatforgalom az szerintem igazán jó egy tárhely és ez csak 2000FT.

Részletek:

Tárhely: 25GB
Havi adatforgalom: 100GB
Support: 24/7
Ingyenes Domain Név: Van

Extrák:
Létrehozható e-mail címek: 25 db
MySQL Adatbázis: 25 db
FTP accok: 25 db

Szoftverek:
phpMyAdmin: Van
cPanel: Van
Web statisztika: Van

Domainok:
Sub-Domains: 5
Addon Domains: $5/pcm/each
Parked Domains: 0

Mielőtt még elfelejteném leírni a tárhelyszolgáltató kifejezetten a fórumokra lett kitalálva.

Oldal címe: http://www.ufhosting.org/
0

Téma megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó