IPB Fórum: Domain reg, Webhosting, VPS - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Domain reg, Webhosting, VPS

#1 Felhasználó nem aktív   luxorgy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Újonc
  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2008 december 02 - 00:48

Ezt a témát azért indítom , hogy itt beszéljünk olyan témákról hogy ki melyik domain-név és/vagy webhoszting szolgáltatót preferálja,és ha már belevág az emberfia egy domainnév / tárhely vásárlásba ,akkor azt külföldi vagy magyar provider-nél teszi.Én pár domain nevet vettem már , a .com és .net tld neveket külföldi szolgáltatónál , az .eu -s neveket pedig magyar szolgáltatóktól.Hosztingot már vettem az 1and1.com-on és a namecheap-től , egy közepes csomag ára mindenhol havi 7-8$ ( 3 doboz cigi ára ) , szerintem nem őrületes összegek.
Mindezek mellett még a tulajdonomban vagy egy premium domain név is .A sedo.com-al most ismerkedek , az a site az egyik alappillére a domainnév csereberének , persze kemény dollárokért :)
Tehát a topic célja hogy az ezen a téren szerezett tapasztalatokat megosszuk egymással,esetleg ha valaki belebotlik egy promo-code-ba domain név vásárlás esetetén,meg ilyesmik..
Most a name.com kezdőlapján kinn a kis tábla :

'Remember to use promo code
7UD9ID
for discount pricing on new .com sales'
,

valamivel a 8.99$-os ár alatt vehetünk .com-os nevet.

Szerkesztve Lightning által: 2009 augusztus 01 - 18:10
Szerkesztés oka: Összevontam egy hasonló témával és kiemeltem.

0

#2 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2008 december 02 - 01:42

Én az ixwebhostingot használom. Nagyon bevált eddig. Kicsit drága ugyan, de megéri. 24 órás chathelp van. Ha kell módosítják neked a php beállításokat.

Szal én csak külföldi szolgáltatóra esküszöm. Szinte már mindegyiknél alap a korlátlan tárhely és az ingyenes domainek.
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

#3 Felhasználó nem aktív   luxorgy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008 december 02 - 01:55

Hm.. , nem is rossz ez se.Szeretek az ilyenek között böngészni,manapság nagyrésze már tényleg elfogadható árú még a magyar pénztárcának is. :)
0

#4 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2008 december 02 - 17:34

Van webszerkesztés témakör is. :) Áthelyeztem ide.

Én jelenleg egy ismerősnél szállásolom a weblapjaim és domaineim egy részét, a másik része a PSGdomains-tól van.
De jövőre szerintem ha nem jön össze egy saját (pl bérelt) szerver, akkor megyek én is külföldi szolgáltatóhoz.
A szolgáltatókkal az a baj, hogy ha a tárhely unlimited is az adatbázis 5 GB, márpedig én erősen adatbázist növesztek....
0

#5 Felhasználó nem aktív   ChaosBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009 június 15 - 18:39

Sziasztok! én egy olyan kéréssel fordulok hozzátok hogyha tud valaki egy olyan tárhelyszolgáltatót amit lehet havonta is fizetni kb:2000ft-om van rá és lehet rendesen futtatni rajta a ipb 2.3.5-öt kérem irja meg
Nagyon köszönöm előre is.
0

#6 Felhasználó nem aktív   Nitaro 

• Törzstag
  • Csoport: Moderátor
  • Hozzászólás: 523

Elküldve: 2009 június 15 - 18:47

http://webaction.hu/
0

#7 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 június 17 - 17:44

Én ezzel szolgálhatok: http://lightningw.com/webhosting.html
0

#8 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag

Elküldve: 2009 június 18 - 08:23

Sosem fogom megérteni, hogy emberek miért választanak magyar szolgáltatót.
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
0

#9 Felhasználó nem aktív   Nitaro 

• Törzstag

Elküldve: 2009 június 18 - 12:21

Egyrészt egy barátom csinálja, megbízok benne, mert jó is benne amit csinál! Bármi bajom van, felhívhatom vagy írhatok neki, hogy problémám van és megoldja!
Persze, ez érvényes a többi ügyfelére is! Nagyon kedves és odafigyelő.
Továbbá nincs semmi korlátozás, csak az ésszerűség. Rendes, itthoni sávszélem van, ami fontos, hiszen a látogatóim nagy része magyar és nincs bandwith limit sem...
Ha piszkos dolgokkal foglalkoznék, akkor tuti nem magyar hoszting cégnél lennék, ezt aláírom...viszont én pedig azt nem értem, hogy miért választanak emberek külföldit? :)
0

#10 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 június 18 - 15:03

http://www.bix.hu - Elég nagy csövön rajta vagyunk a nemzetközi hálózaton.
Persze nem használjuk ki rendesen és az ügyfél örüljön, hogy kap valamit elv van érvényben.
Szánalom a magyar internet szolgáltatás...

A jobb nemzetközi szolgáltatók min 1 Gigabittel szolgáltatnak, a sebesség nem gond.
A bandwith limit meg max a warez oldalakat gátolja. Egy több tízezres napi látogatottságú oldal is belefér az általános pár száz GB / hónap limitbe.
0

#11 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag

Elküldve: 2009 június 18 - 16:28

@Nitaro: az azért más ha ismerősöd van. de azért az emberek 99%-a nem ilyen szerencsés.

Hogy miért külföldön? Mert jobb, gyorsabb és olcsóbb mint az itthoni szolgáltatók. Max évi 10 rongyért már minden szolgáltatást megkapsz, úgy, hogy minden unlimited (sávszél, tárhely, addon-parked domain, általában ingyen domain is benne van, 24/7 segítségnyújtás stb.) arról nem is beszélve, hogy 5 perc alatt kész a domain regisztráció a magyarországi 2 héttel szemben. És még sorolhatnám az okokat.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Nitaro 

• Törzstag

Elküldve: 2009 június 18 - 17:15

Ezek itthon is megvannak, igaz, nem minden szolgáltatónál és persze a java része egyáltalán nincs 10 rongy alatt, ezt aláírom! Hacsak nem $z@r0$ 100 megás tárad van! :D
Az ingyen domain itthon is megvan már sok helyen...mondjuk manapság nem sok mindenki vesz .hu-s domaint a 2 hetes várólista miatt, amit baromira senki sem ért, hogy miért van, noha a petíciót már elkezdték gyűjteni, hogy ne kelljen ennyit várni, csak baromira nem reklámozzák, pedig fontos lenne.
Az én domainem szintén 10 perc alatt megvolt, igaz, .net-es, tehát nem is csoda.
Meg, ha piszkos dolgokkal foglalkozik az ember, akkor meg pláne jó, ha nem .hu-s a domained.
Eléggé szánalmasak a magyar jogszabályok...meg az egész magyar internet...de ez már más tészta...
0

#13 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 június 18 - 17:29

Nekem még mindig sok lenne tárhelyre is költeni egy céges szerveren lapítok. :)
0

#14 Felhasználó nem aktív   goyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2009 június 22 - 22:47

Szia,

Üzenet megtekintéseIdézés: Lightning - Dátum: 2009 június 18 - 15:03

A jobb nemzetközi szolgáltatók min 1 Gigabittel szolgáltatnak, a sebesség nem gond.

Lehet, hogy a 1 Gigabites a halojuk, de a szerveredre 10 vagy 100 Mbites hozzaferest kapsz. Az adatforgalom korlatlan belfoldon, de a kinti szolgaltatoknal erosen korlatozott, az unmetered szerverek pedig tobbnyire 10Mbites vonalon lognak, vagy arany aron adjak...egyszoval az itthoni es a kinti hosztingnak is megvan az elonye.

Üzenet megtekintéseIdézés: Lightning - Dátum: 2009 június 18 - 15:03

...
Egy több tízezres napi látogatottságú oldal is belefér az általános pár száz GB / hónap limitbe.

Van olyan ami belefer, de sok van ami nem... :angel:

Szerkesztve goyo által: 2009 június 22 - 22:48

0

#15 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 június 23 - 00:36

Igen, a warez, meg egyéb letöltős oldalak nem férnek bele. Azok ne akarjanak ilyen helyen letelepedni. :)
A videomegosztók generálnak még hatalmas forgalmat, meg a gigászi képmegosztók, de ezeknek meg nem árt saját szerver, ha csak VPS is.
Látom van egy hatalmas látogatottságú fórumod, na arról és hasonlókról még el tudom képzelni, de az már több látogatóval bír. :)  

Rengeteg magyar szolgáltató is 100 Mbites nemzetközi sávszélességet biztosít és a magyar internet jó 4 évvel le van maradva.
Minimum 100 Mbit a nemzetközi sávszélesség már minden normális hostingnál, ha nem gigabit. Belföldön meg 10 gigabit se ritka.
Persze ez az élvonal. De hol máshol venne tárhelyet az ember? :)
0

#16 Felhasználó nem aktív   Hooligan 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 27

Elküldve: 2009 július 09 - 01:19

Sziasztok Skacok!

Nekem IPB skin kellene, persze saját igény szerint! Van ilyen oldal, amelyik ilyennel foglalkozik? Természetesen bizonyos összeg fejében! :-)

És olvastam a fórumon az IPB tárhelyeket de nem találtam olyat ami hosszú távra is jó lenne!

Nekem olyan tárhelyszolgáltatót kell,ahol az ipb hibátlanul fut, ilyen 3-5 Gb-os tárhelyre gondoltam, ftp,mysql,e-mail stb...

Min. 5 ezer - Max 8 ezer Forint ért! :-)

Ha tudnátok ajánlani 1 párat, ami biztos hogy jó.. annak nagyon örülnék! :-)

Elölre is köszönöm!
0

#17 Felhasználó nem aktív   Nitaro 

• Törzstag

Elküldve: 2009 július 09 - 01:56

Van egy szolgáltató ahol az én oldalam is fut és több domainem is.
Ez a

http://webaction.hu
Többek között ilyen csomaggal is rendelkeznek:
* 3000 Ft / Hó
* 5120 MB tárhely
* 100 Mbit/s internet kapcsolat
* Korlátlan adatforgalom
* Korlátlan domain, aldomain
* Saját email cím: nev@sajatdomain.hu
* SPANEL Tárhelyfelügyelet
* Napi adatbázis és könyvtár mentés

Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
SKIN-ekkel pedig én szoktam foglalkozni és persze itt van Mr. aloevera is, aki szintén szokott SKINeket készíteni.
0

#18 Felhasználó nem aktív   gardiane 

• Újonc
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 55

Elküldve: 2009 július 09 - 05:26

Én is alátámasztom Nitaro állítását, nekem is a webaction-nél van oldalam, és eddig nem volt bajom a tárral. Én az 1 gigás csomagot fizetem, ami ugyan azokkal rendelkezik mint amit Nitaro írt, csak ez 1 giga, és egy ezres 1 hónapra.

Ha nincs domained, akkor kapsz. :)

Ja és persze IPB 3.0 hibátlanul megy.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 július 09 - 14:22

Én ilyennel tudok szolgálni: http://lightningw.com/webhosting.html

(Csak közvetítõ vagyok. Ez az én csomagom, ilyen nincs a cégnél.)

0

#20 Felhasználó nem aktív   Hooligan 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 27

Elküldve: 2009 július 09 - 19:36

Köszi srácok! Még csak tervezem, de elég jó tárak ahogy látom! :-)

Szerkesztve Hooligan által: 2009 július 09 - 19:37

0

Téma megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó