Oldal 1 / 1
Resend Validation Emails használatakor Ips. error-t ír ki! :(
Elküldve: 2009 május 01 - 15:01
Sziasztok!
Volna egy kissé komolyabb gondom:
Ugye regelnek a tagjelöltek, és az akitivációs linkell ellátott emailt meg nem kapják meg, addig csak validating tagok...
Nos ugye az admin cp-ben (Home / Awaiting Validation-Manage) az utána megjelenő ablakban kipipálom mind a 3 validating tagot (jelenleg most 3 van) és az alatta lévő menüből kiválasztom a (Resend Validation Emails) és nyomok egy (process) gombot.
Na itt van a hiba!
idáig minden tök jó volt, de most azt kezdte csinálni, hogy jóóó sokat vár, aztán egy kis idő mulva kiírja hogy Ips. driver error.
Mivel nincsen semmi szanaszét állítva az email kiküldő részben, így arra gondoltam hogy megsérűlhetett valamelyik fájl a fórum fájljaiban, abban a részben, amelyek azért felelősek hogy az ilyen email kiküldéseket tegyék meg. Ha ez van, akkor ftp-n melyik részt kellene újra felmásolnom/kicserélnem ujjra?
Ha nem így van, akkor mit lehetne tennem ebben az esetben?
Volna egy kissé komolyabb gondom:
Ugye regelnek a tagjelöltek, és az akitivációs linkell ellátott emailt meg nem kapják meg, addig csak validating tagok...
Nos ugye az admin cp-ben (Home / Awaiting Validation-Manage) az utána megjelenő ablakban kipipálom mind a 3 validating tagot (jelenleg most 3 van) és az alatta lévő menüből kiválasztom a (Resend Validation Emails) és nyomok egy (process) gombot.
Na itt van a hiba!
idáig minden tök jó volt, de most azt kezdte csinálni, hogy jóóó sokat vár, aztán egy kis idő mulva kiírja hogy Ips. driver error.
Mivel nincsen semmi szanaszét állítva az email kiküldő részben, így arra gondoltam hogy megsérűlhetett valamelyik fájl a fórum fájljaiban, abban a részben, amelyek azért felelősek hogy az ilyen email kiküldéseket tegyék meg. Ha ez van, akkor ftp-n melyik részt kellene újra felmásolnom/kicserélnem ujjra?
Ha nem így van, akkor mit lehetne tennem ebben az esetben?
Elküldve: 2009 május 02 - 15:21
Jujuj
Az hogy külső SMTP szervert használok-e, azt hol és hogyan kell megnéznem?
Hogy a tárhely milyen azt hogy érted? mire gondolsz?
(Én ehhez a részéhez annyira nem értek, mint állat...
Vagy két állat
)
Az adatbázison nem...
Skripteket, tutorialokat tettem be, de nem módosítottam a fájlokon semmit, csak hozzátettem hogy megjelenítsen mondjuk egy futó feliratot, vagy egy órát...
Megjegyzem:az email kiküldéssel már korábban is volt gondom, és itt tanácsot kértem, és kaptam is természetesen, és a ti tanácsotokra be is állítottam az email-t...
Csakhogy azt vettem észre, hogy inkább nem küld ki emailt mint igen, vagyis ha tetszik neki kiküldi ha nem akkor nem...
(Gondoltam már arra is, hogy kikapcsolom az emaillal való user aktiválást, mert egy csomó felhasználó jelöltem elmegy, mert nem kap aktiválást)
Az hogy külső SMTP szervert használok-e, azt hol és hogyan kell megnéznem?
Hogy a tárhely milyen azt hogy érted? mire gondolsz?
(Én ehhez a részéhez annyira nem értek, mint állat...
Az adatbázison nem...
Skripteket, tutorialokat tettem be, de nem módosítottam a fájlokon semmit, csak hozzátettem hogy megjelenítsen mondjuk egy futó feliratot, vagy egy órát...
Megjegyzem:az email kiküldéssel már korábban is volt gondom, és itt tanácsot kértem, és kaptam is természetesen, és a ti tanácsotokra be is állítottam az email-t...
Csakhogy azt vettem észre, hogy inkább nem küld ki emailt mint igen, vagyis ha tetszik neki kiküldi ha nem akkor nem...
(Gondoltam már arra is, hogy kikapcsolom az emaillal való user aktiválást, mert egy csomó felhasználó jelöltem elmegy, mert nem kap aktiválást)
Szerkesztve Orgon által: 2009 május 02 - 15:22
Elküldve: 2009 május 02 - 17:45
Mi a neve a tárhelyednek... Ingyenes, fizetős??? Gongolom így gondolta Lightning
De hogy mi az az SMTP szerver arra én is kíváncsi lennék
De hogy mi az az SMTP szerver arra én is kíváncsi lennék
Elküldve: 2009 május 02 - 20:42
AZ SMTP szerver a mail küldő szerver. Szinte minden tárhelyen van alapból is és ezt használja a PHP mail() függvény, de az IPB külsőt is tud használni.
TOOLS & SETTINGS -> Email Set-up
Itt az érdekelne, hogy a Mail Delivery Method PHP mail() vagy SMTP.
Ha PHP mail(), akkor próbáld ki az SMTP-t. Állítsd be valamelyik email címedre, pl gmail.
Ha már SMTP, akkor ellenőrizd a beállításokat. De _lehet_, hogy a szerver tilt le, mert túl nagy forgalmat generálsz.
TOOLS & SETTINGS -> Email Set-up
Itt az érdekelne, hogy a Mail Delivery Method PHP mail() vagy SMTP.
Ha PHP mail(), akkor próbáld ki az SMTP-t. Állítsd be valamelyik email címedre, pl gmail.
Ha már SMTP, akkor ellenőrizd a beállításokat. De _lehet_, hogy a szerver tilt le, mert túl nagy forgalmat generálsz.
Elküldve: 2009 május 02 - 22:02
Hát lehet hogy a túl nagy forgalom miatt... De az ugye most azt jelenti, hogy sok a skript meg ilyenek, és nem azt, hogy sokan regelnek?
egyébként a php beállítassal ment egy darabig, aztán ugye nem. és beállítottam az SMTP dologgal, és csináltam egy áll regelést, vagyis beregeltem én újra mint members, és nem küldött semmilyen aktiváló mailt, pedig a kiküldés után kiírja ezt felülre:
akkor most kiküldte vagy nem?
vagy ebből azt nem lehet tudni, csak azt, hogy jól van beállítva minden?
(huh asszem ez az egész most macerás bajom nekem
)
tisztelt Linghtning most vajon mit csináljak?
egyébként a php beállítassal ment egy darabig, aztán ugye nem. és beállítottam az SMTP dologgal, és csináltam egy áll regelést, vagyis beregeltem én újra mint members, és nem küldött semmilyen aktiváló mailt, pedig a kiküldés után kiírja ezt felülre:
1 Validation Emails Resent: béla
akkor most kiküldte vagy nem?
vagy ebből azt nem lehet tudni, csak azt, hogy jól van beállítva minden?
(huh asszem ez az egész most macerás bajom nekem
Board incoming email address: kutyafüle@gmail.com Board outgoing email address: kutyafüle@gmail.com Mail Delivery Method: SMTP Over-ride SMTP Host?: mail.gmail.com Over-ride SMTP Port?: 25 Add '<' and '>' to 'to' and 'from' addresses?: no SMTP UserName: kutyafüle SMTP Password: ide jön a jelszó amivel belépek a fiókomba is... PHP Mail Extra Options: ide nem írtam semmit...
Jó ez így Linghtning?
Szerkesztve Orgon által: 2009 május 02 - 22:09
Elküldve: 2009 május 03 - 10:30
Hát sajnos nem jó, egy centi mailt sem küld ki
Akkor csak egy utolsó kérdésem volna:
Hol lehet totál kikapcsolni ezt az email kiküldés dolgot?
Vagyis ha valaki regel, akkor egyből tudja használni a fórumot, és pedig validating tag, hanem egyből rendesen felhasználó lesz...
Akkor csak egy utolsó kérdésem volna:
Hol lehet totál kikapcsolni ezt az email kiküldés dolgot?
Vagyis ha valaki regel, akkor egyből tudja használni a fórumot, és pedig validating tag, hanem egyből rendesen felhasználó lesz...
Elküldve: 2009 május 03 - 15:43
Így amikor valaki regel, akkor már olyan nincsen hogy validation, hanem beregelés után egyből tag? vagyis members a jogokkal?
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó