IPB Fórum: már megint a nagy karakterkészlet gond. - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

már megint a nagy karakterkészlet gond.

#1 Felhasználó nem aktív   gabeesz007 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009 március 01 - 16:39

tudom ez már volt ezerszer itt téma de most nekem is elöjött ez a hülyeség egy váratlan költözés miatt .
a lényeg.

van a régi oldalam ahol a régi adminom állitása szerint iso-8859-2 karakter készlet volt.

áttértem egymásik tárhelyre ott "UTF-8-ra" van állitva (igy jók a topicok és a hozzászólások is,viszont a fórum fejlecében irt szöveg, valamint alul hogy ki regisztrált utoljára szöveg meg hasonlók karakterhibásak.

ezen kellene valamit változtatnom de nem megy.

a jelenlegi adminom azt irta hogy:

a forumban az sql-hez való kapcsolodás viszont utf8 kell legyen ezért nem jók a karakterek

ami sqlből jön

kell legyen a forumban egy php ahol allitani tudod

na ez az amitnem találok. ha az utf8-at átállitom akkor még a topicok és a hozzászólások is rosszak,igy legalább "csak" a fórum egy részével van gond. és legalább a userek irásai rendben vannak.

ebben kellene a segitség.

régen emléxem volt egy ilyen téma és volt egy ilyen megoldás hogy csinálni kell egy .acces fált és benne ennek kell szerepelnie: AddDefaultCharset Off

na ez nekem nem vált be. hol lehet ezt a php-t megtalálni amit emlitett az adminom? állitólag akkor jó lenne..

oldalam cime jelenleg ahol láthatjátok a hibát egyböl:

http://mozi.bestservers.eu (ha esetleg nem menne épp karbantartás van)

Szerkesztve gabeesz007 által: 2009 március 01 - 16:43

0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2009 március 01 - 19:11

A General Configuration -> Document character set részt is próbáltad? Az SQL láblákat konvertáltad is? Mert attól, hogy utf8-ről UTF-8-ra írod a meglevő adatok nem változnak.
Ha az se segít, akkor még a nyelvi fájlokkal megpróbálhatod azt, hogy mindet elmented újra UTF-8 without BOM kódolással, pl notpad++ vagy bármimással, ami tudja.
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó