IPB Fórum: IPB költözés - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

IPB költözés

#1 Felhasználó nem aktív   Tiby 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 23

Elküldve: 2009 január 14 - 17:15

hy a fórumom az 1 ik tárhelyről 1 másikra akarom költöztetni úgy hogy megmaragyanak a regek a hsz-ek stb nah most lementettem az adatázist felraktam de ugye telepíteni kell mert hibít ír de ha telepíteni akarom meg letörli :S most mit tegyek ?
0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2009 január 14 - 18:06

Röviden: Lemented az adatbázist és a fájlokat, fetöltöd őket az új helyre és a conf_global.php-ban átírod a beállítsokat az új helyhez.
Hosszabban: Itt már volt róla szó, hogy mit és hogy... ;)
0

#3 Felhasználó nem aktív   Tiby 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 január 26 - 17:57

hát megcsináltam de ezt írja : Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /users/dbhun/www/sources/classes/class_session.php on line 493

IPS Driver Error
There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here
0

#4 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 január 26 - 21:27

Biztos mindent átmásoltál és lementettél? Ugyanis az adatbázisra hivatkozik.
Akár lehetnek tárhely gondok is, de így elsőre nem tűnik annak.
0

#5 Felhasználó nem aktív   Tiby 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 január 27 - 18:24

biztos de megpróbálom még 1 szer lementeni az adatbázist
0

#6 Felhasználó nem aktív   Napster 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 101

Elküldve: 2009 március 10 - 01:49

Sziasztok
Megint a segítségeteket szeretném kérni. Költöztettem a fórumomat és minden jól ment addig amig az adminfelületbe be nem léptem. Szerettem volna valamilyen beállítást megváltoztatni de ahogy beléptem volna ezt az üzit kapom mindíg:

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here

de ezt csak akkor kapom ha valami olyan részbe szeretnék belépni ahol ez van kiírva .......setting csak ott írja ki ahol setting van írva.
Mintha nem lenne jogosultságom hozzá. Lécci segítsetek !!!!!
0

#7 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 március 10 - 18:00

Érdekes... De biztos nem jogosultság kérdése ha egyébként beenged az ACP-re.
Igazából ezer oka lehet, de íme pár, ami eszembe jutott:
- Lehet, hogy az adatbázis lementése majd feltöltése máshova közben nálad is sérült, talán a kódolás miatt.
- Lehet, hogy más fájlokat töltöttél fel, mint ami az eredetin volt. Régebbi mentés, verzió, felülírás, stb....
- Természetesen a tárhely is okozhatja.
Remélem még megvan a régi fórumod is. Sajnos meg kéne próbálni újra áttenni.

Ha megint nem sikerül, akkor feltelepíteni egy vadi újat és megnézni, hogy működik-e.
Ha igen, akkor a táblákat szép sorba elkezdheted átmásolni az újak helyére és közbe ellenőrizni, hogy nem-e valamelyik okozza.
0

#8 Felhasználó nem aktív   Napster 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 101

Elküldve: 2009 március 11 - 13:11

Sikerült megoldani, egyesével átmásoltam az adatbázis tábláit és ugy jó lett nem volt egyszerü ! Köszi a segítséget.
0

#9 Felhasználó nem aktív   indigen205 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 53

Elküldve: 2009 május 17 - 11:48

hi!
az úgy megoldható hogy most a fórumom 2.3.3-as de a tárhely elég rossz amin van és gyarkram IPS Driver error-om van és át szeretnék kötözködni máshova, de mivel a 2.3.3 nem mai gyerek arra gondoltam hogy az új tárhelyre már 2.3.5-öt rakok. na és itt a kérdés: az megoldható hogy csak az adatbázist rakom át és minden tökéletesen mennyen tovább? :roll:
a választ előre is köszi

Szerkesztve indigen205 által: 2009 május 17 - 11:48

Amíg dinamikus tárhely létezik, addig fogok kisebb nagyobb hobbi oldalakat gyártani/karbantartani. :D
0

#10 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2009 május 17 - 13:32

Nem tudom, hogy pontosan mi minden változott a 2 verzió között, sztem az a legbiztonságosabb ha felrakod a 2.3.3-at és ha minden ok akkor frissíted.

Ps: ez volt a 27000-ik hozzászólás a fórumon :)
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

#11 Felhasználó nem aktív   indigen205 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 május 17 - 14:12

most csináltam egy 2.3.5-ös teszt fórumot és abba megpróbálom betölteni a 2.3.3 sql mentését csak az 12 Mb és az én netem 20 kb/s-el tölt fel szal várnom kell. a sikerről vagy bukásról majd tájékoztatom a népet de remélem sikerül mert nincs kedvem frissíteni meg ez így gyorsabb is :D

szerk.: hát ez nem jött össze marad a frissítés :angry: :angry: :angry: :angry:

szerk2.: hééé. hogy lehet az sql adatbázist eggyik fórumból a másikba rakni? odáig megvagyok hogy a régi fórumból exportálom de az új ba hol lehet berakni???? mind2 2.3.3-as. pls help

Szerkesztve indigen205 által: 2009 május 17 - 16:25

Amíg dinamikus tárhely létezik, addig fogok kisebb nagyobb hobbi oldalakat gyártani/karbantartani. :D
0

#12 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 május 17 - 17:05

A PhpMyAdminról exportáld, Az a biztos, nehogy kódolási problémák legyenek.
0

#13 Felhasználó nem aktív   indigen205 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 május 17 - 17:46

igen ez megvolt de hogy rakjam vissza? a másik tárhelyen a phpMyAdmin-ba be importálás után kiad egy nagy hibaüzenetet és semmi se importálodik. a fórum admin részébe meg nem találtam csak backup-ot :( szóval nem tom mivan. de a topicoc, hozzászólások is benne vannak az sql-ben vagy csak a felhasználók? remélem azér valahogy csak sikerül átcuccolnom. addigis köszi mindent
0

#14 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 május 17 - 19:58

Mekkora az adatbázis? Van ahol csak pár MB méretben lehet feltölteni, ott darabokra kell osztani és úgy feltölteni.
0

#15 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2009 május 17 - 20:05

vagy nyisd meg az sql fájlt és a phpmyadminban az sql fülön másold be manuálisan. Nekem a múltkor csak úgy sikerült.

Kicsit macerás de ez van
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

#16 Felhasználó nem aktív   indigen205 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 május 17 - 20:27

az sql fájl 12 mb de a phpmyadmin az írja hogy max 92 mb-os lehet szal szerintem nem a méret a gond. tommy kössz a tippet megpróbálom holnap mert már el akarnak a gép elöl dúrni :D

(egy plussz kérdés amiről tudom hogy nem ide való de nem nagy dolog: azt a szerződést amit regisztrálásnál feldob az oldal azt mejik fájlban találom mert elég idegelő hogy az egész fórum magyar a regisztrációs feltételek és szabályok meg angol. ezt is köszi:D)

Szerkesztve indigen205 által: 2009 május 17 - 20:29

0

#17 Felhasználó nem aktív   Godzilla 

• Tag
  • Csoport: Moderátor
  • Hozzászólás: 212

Elküldve: 2009 május 17 - 21:11

én BigDumppal szoktam feltenni.

info: tutorial.hu
0

#18 Felhasználó nem aktív   indigen205 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 május 18 - 16:54

hát gyerekek egyre több a probléma :(
nem tok exportálni php my admin-ból. rákattintok a végrahajtra és semmi csak egy fehér képernyő :(
de gondolom hogy ha admin cp-be mentek az nem jó, ugye?
vagy ha azt rárakom egy frissen telepített fórumra BigDump-al az úgy jó???
amúgy köszi Godzilla :D

szerk.: áá el se hiszem tudtam exportálni egy 14 mb-os fájlt :D a probléma az volt hogy a googlechrome-ot nem szereti a phpmyadmin na akkor már csak a bigdump marad. szorítsatok :)

szerk2.: feltöltöttem a szerverre az sql fájl és láttam hogy nincs ott ahova feltöltöttem. ne mondom szar a total commander de aztán láttam hogy a szerveren a legnagyobb méret 3.9 mb lehet. ilyenkor mivan? :s:

szerk3.: találtam egy tárhelyet ami jó. felraktam mindent, bigdump mellé sql fájlt elindítottam és ezt adta be:
Error at the line 21: CREATE DATABASE `indwinkli` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
Query: --
--
CREATE DATABASE `indwinkli` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
MySQL: Access denied for user 'indigenradio'@'%' to database 'indwinkli'

ez mit jelent?????

szerk4.: na jólvan. meguntam. visszaállítottam a régi fórumomat vhogy és inkább eltűröm néha az IPS Driver Error-t de ha vki hajlandó segíteni akkor szivesen elmennék erről a szar tárhelyről és el is kell mert ahogy jön a 3.0.0 muszály mert itt nem fut. ja amúgy atw.hu-n vagyok most és szeretnék átmenni vmi fizetősre. ski vállalkozó szellemű hogy segícsen írjon PM-et. az eddigi segítséget köszi ;) :shok:

szerk5.: óóóóó hogy én mekkora ********* ** ********* ** * * * * ** * vagyok :lol2: :ideges: :ideges: FIGYU BigDump-al a 2.3.3-as adatbázist akarom 2.3.5-re rakni :lol2: mekkora hülye vagyok úristen

Szerkesztve indigen205 által: 2009 május 18 - 19:33

0

#19 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2009 május 18 - 20:01

A MySQL hibaüzenet azt jelenti nem jól adtad meg a belépő adataid, mint a név és jelszó (Access Denied).
Tárhely miatt meg ne panaszkodj ha ingyenes helyre mész...
0

#20 Felhasználó nem aktív   indigen205 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009 május 18 - 20:55

nézegettem az sql fájlokat egy olyat amit használok és egy frissen telepített fórumét és a legelején mind2ben benne van az adatbázisnév meg a karakter tipus
a régiben adatbnév: indwinkli karakter: latin1_swedish_ci
az újnál: adatbnév: indigenradio karakter: utf8_general_ci

és onnan hogy Tábla szerkezet meg gondolom maga a fórum van tehát felhasználó, topicok, stb.

1. lehetőség: a régit adatai kellenek tehát abba beleírom azt a karakter kódolást és adatbnevet ami az újaba van

2. lehetőség: az újból onnan hogy tábla szerkezet mindent kitörlök és bele illesztem a régit onnantól hogy tábla szerkezet

ki szerint melyik a jó mert elméletileg ugyanaz az eredmény de ha azt nézzük hogy mentésnél melyik milyen karakterkódolásba ment és én ebbe elveszek

de amúgy az lehetséges hogy van 2 ugyanolyan verziójú fórum. egy régi és egy új és az adatbázis kiexportálom a régiből és beimportálom az újba?????? mert eben az sqlben elég sok helyen hivatkozik arra a címre hogy http://users.atw.hu/satöbbi
és ha berakom máshova nem ott fogja keresni a cuccait? :012:

szerk1.: na sikerült be importálni a megoldás:
a 22. sorban ez van:
CREATE DATABASE `indigenradio` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
na de az én tárhelyemnek csak 1 adatbázisavan szóvan nem tud úlyat csinálni ezért kivettem és jó lett de most nekem is a karakterkódolással van baj, szóval ékezet nem ékezet :D de legalább már a lényeg megvan :D

Szerkesztve indigen205 által: 2009 május 18 - 22:43

0

Téma megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó