IPB Fórum: user lista \ user lista összefésülése - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

user lista \ user lista összefésülése

#1 Felhasználó nem aktív   Hektor34 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 19

Elküldve: 2008 november 26 - 09:09

az én kérdésem a következö lenne.

van egy oldalam ahonnan szeretném áthozni az userlistát 1másik oldalra.

na most az a gndom hogy amit felteszem ezt a másik oldalra nem lesz jó,bár a kezdöoldal bejön de a regisztráció-ra már hibát ir. mi ilyenkor a hiba? a "IPB_members" táblán kivül még mit kel átteni a másik fórumba hogy átkerüljön az userlista úgy hogy minden szépen müködjön?

másik kérdésem:

hogy lehet userlistát összefésülni?! egyszer egy srác megoldotta nekem 5 perc alatt (pedig azt mondta még ilyet nem csinált) aki keni vágja ezeket de azóta sem tudom hogyan.
föként azzaé van bajom ,hogy az ID-k ütköznek. tehát egyik fórumon is van 1-es felhasználó, 2-es,3-mas stb-stb
és a másik fórumon is. hogy lehet azt beállitani hogy mondjuk a 32436-az utolsó userem akkor 32437-töl folytassa az userlista számolást.
és mi lesz igy a hozzászólásokkal?! mert a fórum valahogy tudja hogy pl a 4345 ID-jű user irta ezt az üzenetet. de ha megváltozik az ID-je akkor a hozzászólást ugyanaz az user neve alatt fog szerepelni?!

Szerkesztve Hektor34 által: 2008 november 26 - 09:10

0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2008 november 26 - 16:55

Én is csináltam már ilyet. :) Az új táblában az ideket növeld meg annyival amennyi az utolsó ID értéke az alap táblában, és így már hozzáadhatod.
De a hozzászólások, témák nem jönnek át, az már macerásabb, emrt ott már a azoknak is idjei vannak és hivatkoznak egymásra, stb.
0

#3 Felhasználó nem aktív   Hektor34 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 19

Elküldve: 2008 november 26 - 18:33

és ezt az Id-t hogy állithatom át? mert 30.000 usert nyilván nem fogok egyesével átállitgatni.

hogy lehet egyszerre megmondani sql-nek hogy hopp az elsö userem száma legyen 30.001 -es ID-jű?!

köszi a választ .
0

#4 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2008 november 27 - 16:32

UPDATE id_mező SET id_mező+1

De mindeképp egy biztonsági másolaton próbálkozz.
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó