IPB Fórum: Karakterkódolás - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Karakterkódolás ISO - UTF cseréje használt fórumnál

#1 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 55

Elküldve: 2008 augusztus 31 - 11:11

Helló,

megint egy érdekes problémába ütköztem :gondolkodik:

ISO latin 1 karakterkészletet használó fórumomat szeretném átrakni UTF-8 -ra.

Első kérdésem az lenne, hogy létezik e valamilyen konvertáló program/eljárás amivel kikerülhetem az esetleges kézi karaktercserés megoldást?

Második kérdésem az lenne, ha az elsőre "nincs" a válasz :) , hogy ha használom azt az eljárást, hogy export sql, majd keres csere összes ékezetes karakter, majd import UTF telepített adatbázisra, akkor melyek azok az sql táblák, amiket semmiképpen se érdemes szerkesztgetni, mert nem tartalmaznak "beírt" adatot. Tehát a telepítés után se beállítás se valamilyen címszó nem szerepel benne.

Gondolom ez elsőre merész kérdés, még a fórumot jól ismerő felhasználóknak is:), de sajnos elég küzdelmes egy ilyen művelet végrehajtása. IBP alatt még nem próbáltam, de e107nél már igen és máig sem sikerült 100% hibamentesen...

Jelenleg latin2_general_ci a kódlapom az sqlben. Ezt majd UTF_general_ci-re akarom konvertálni valahogyan..

Ha bárki már próbálkozott hasonlóval, vagy van valami jó ötlet kérem ossza meg velem. :)

Köszönöm
0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2008 augusztus 31 - 11:37

Ha ez adatbázist exportálod, akkor a latin2_generel_ci-t is lecserélheted mindenhol utf8_general_ci-re.
De vigyázz, mert az UTF8 egy 4 jegyű kódot rendel a karakterekhez míg a latin (ISO-8859-x) kicsit más és így bukhatod az ékezetes karaktereid,
ajánlom a notpad++-t ott még a fájl / szöveg kódolása is állítható (UTF-8 BOM nélkül kell neked), de azért legyen mindenkép mentésed.
Aztán a General Settings menüben van egy Document character set mező, ott UTF-8-at adj meg.

Nem mellesleg az IPB 3 már alapból UTF-8 kódolású lesz, úgyhogy lehet érdemesebb megvárnod és frissíteni.
0

#3 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 55

Elküldve: 2008 augusztus 31 - 11:46

Köszönöm a gyors választ.

S az upgrade során átkonvertálja szerinted ISOról UTF re? Sql táblát, mindent? Mert akkor megvárom, annyira nem égető :)

Csak most external user adatbázist használok és az utf alapú, s az ékezetes karakterekkel nemtudnak bejelentkezni :S

Esetleg valami rövid php kód nincs a tarsolyodban, amivel a php konvertál utfről isora valósidőben? :)
0

#4 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2008 augusztus 31 - 11:59

Szerintem a frissítés is átteszi a fórumot UTF-8 alapokra, de ha nem autoamtikusan még úgyis jobb lesz a helyzet, mert a 3-mas motor már támogatni fogja az UTF-8-at.

IPB-hez nincsenek ilyen kész eszközök, van ügyfélszolgálat és ott bármit emgcsinálnak vele. ;)
0

#5 Felhasználó nem aktív   sNaiL 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 34

Elküldve: 2008 október 28 - 18:21

Lightning én ezzel vitatkoznék.
Nem ugranék bele rögtön az IPB 3-ba, mert ha jól belegondolunk, ritka az olyan, hogy az első kiadás jóra sikeredik... Pluszba az is nehezíteni fogja a helyzetet, hogy az IPB 2.x.x-hez több supportos van, akik tudnak segíteni, mert a 3-mas motort még nem térképezték fel az IPB függők. De ez csak az én egyéni véleményem.

Üdv
0

#6 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2008 október 28 - 22:18

Az IPB support hivatalos. Azok végzik, akik az IPS cégnél dolgoznak. Az egyetlen hátulütője, hogy fizetni kell.
Egyébként a 2.0-róla 2.1-re térés és a 2.1-rőla 2.2-re térés is zökkenő mentes volt. Mindig van béta kiadás, azt nem kell beleszámítani,
de persze vannak hibák a rendes verziókban is, a captcha már rendszeresen megadja magát.
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó