IPB Fórum: Permissions - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Permissions nemértem a rendszert..

#1 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 55

Elküldve: 2008 július 08 - 21:24

Na megpróbálom leírni mi a cél. Amit tudni kell hozzá: több klán használja a fórumot, és a klánokon belül több csoport van, van sima TAG csoport és van mondjuk VEZÉR csoport.
klán1
|
|---vezér
|---tagok

klán2
|
|---vezér
|---tagok

Fel szeretném osztani úgy a fórumot, hogy minden klánnak van egy Category, amin belül a Fórum részek azok már alcsoportfüggők.

Tehát a xy klánkategóriába bemehessen mindenki, de az alfórumba már szűrni kell, hogy a vezérek topicjait ne lássák a tagok, de visszafelé viszont működjön.

Létrehoztam a Manage Permissions ban egy minden klánnak egy 'klánneve' Permission Set-et, majd a manage Groupban két csoportot, egy vezér és egy tagot klánonként.

Ha be akarom állítani a permissionokat, akkor viszont csak a permission setben létrehozottakat tudom pipálgatni.
Az user groupokat nem. Így ha a categoriát engedélyezem a 'klánneve' részére, akkor azt látja mindenki, de az alfórumnál nem tudom elvenni a sima tagoktól, azok is ugyanugy látják.

Probálkoztam a password védelemmel. Ezt úgy oldottam meg, hogy beírtam egy tök random pass-t, majd beállítottam az user groupokra a kivételeket, így akinek nincs jogosultága, azoktól kódot kér, a többieket simán beengedi. Végülis jó ez is, de remélem van elegánsabb megoldás is :)

Megpróbáltam a permission set szintre vinni a tag/vezér felbontását, de akkor meg minek az user group egyáltalán?

Szóval van valahol valami trükkös leírás, vagy valaki megtudná súgni, mi a jó kombináció ? :)

Köszönöm!
0

#2 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2008 július 08 - 21:52

Szerintem ennyire feldarabolni a Permission rendszert nem lehet, de nem tudom majd kipróbálom.
Egy linket tudsz adni az oldaladhoz? csak hogy lássam pontosan miről van szó mert az igazat megvallva fogalmam sincs, hogy mi az a klán. Ilyen játékos dolgokaban én nem vagyok otthon.
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

#3 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 55

Elküldve: 2008 július 09 - 18:27

http://szfallys.extra.hu/

A klán az egy csoportosulás gyűjtőneve játékos berkekben :)

Amúgy félkész még csak a rendszer, meg alap jogokkal semmit sem látsz, csak egy kategóriát.

Végülis a kérdés röviden annyi lenne, miért van permission set és user group külön. Valami finombeállítás gondolom, de nem jöttem még rá, hogy mi.

A user groupokat lehet beállítani az user profilnál (admin) a primary vagy a secondary részhez. A permission setekben létrehozottakat pedig a fórumoknál lehet ugye pipálgatni a permission résznél.

A permission sethez meg hozzá lehet rendelni az user groupot (Use which permission sets... opció).

Eddig mozaikoztam össze vissza a dologgal, de nem jöttem rá a rendszerre...
0

#4 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2008 július 12 - 14:32

Nálam úgy működik a dolog ha létrehozok mindenkinek egy külön permission set-et és utána fórumonként megadom a jogosultságokat. Ebben az esetben a vezér elér minden fórumot a kategórián belül, a user viszont csak azt ami az övé (a vezér fórumát nem).

Remélem valami ilyesmire gondoltál
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó