klán1
|
|---vezér
|---tagok
klán2
|
|---vezér
|---tagok
Fel szeretném osztani úgy a fórumot, hogy minden klánnak van egy Category, amin belül a Fórum részek azok már alcsoportfüggők.
Tehát a xy klánkategóriába bemehessen mindenki, de az alfórumba már szűrni kell, hogy a vezérek topicjait ne lássák a tagok, de visszafelé viszont működjön.
Létrehoztam a Manage Permissions ban egy minden klánnak egy 'klánneve' Permission Set-et, majd a manage Groupban két csoportot, egy vezér és egy tagot klánonként.
Ha be akarom állítani a permissionokat, akkor viszont csak a permission setben létrehozottakat tudom pipálgatni.
Az user groupokat nem. Így ha a categoriát engedélyezem a 'klánneve' részére, akkor azt látja mindenki, de az alfórumnál nem tudom elvenni a sima tagoktól, azok is ugyanugy látják.
Probálkoztam a password védelemmel. Ezt úgy oldottam meg, hogy beírtam egy tök random pass-t, majd beállítottam az user groupokra a kivételeket, így akinek nincs jogosultága, azoktól kódot kér, a többieket simán beengedi. Végülis jó ez is, de remélem van elegánsabb megoldás is
Megpróbáltam a permission set szintre vinni a tag/vezér felbontását, de akkor meg minek az user group egyáltalán?
Szóval van valahol valami trükkös leírás, vagy valaki megtudná súgni, mi a jó kombináció ?
Köszönöm!

Súgó