IPB Fórum: Root jog - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Root jog Miért lehet a root jogot elvenni önmagamtól ?:D

#1 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 55

Elküldve: 2008 július 05 - 23:12

Az alcímből látható, hogy sikeresen elvettem magamtól egy kis jogosultságot.

A történet:

Alapból a profilhoz azt írja ki, hogy Root Admin, mindegy mi a secondary member group. Nem szerettem volna, hogy root admin néven díszelegjek, ezért a primary lett a 'custom group', a secondary meg az a root admin group.

Feltételeztem, hogy ettől nem lesz olyan opció, amit ezekután nem tudok módosítani. Tévedtem. Már a saját profilomat sem tudom szerkeszteni a manage members-nél, mert azt írja nincs jogom root admint editel-ni...

Van erre valami egyszerű visszaállítási lehetőség? Mert nem szeretnék SQL-ben bogarászni órákig :)

Ha visszakapom, akkor úgy próbálom megoldani majd a problémát (mmint a rang megmásítását), hogy a root admin member group szövegét másítom meg..., de ezmeg több embernél megint nem fog működni (későbbiekben valószínű több root jogos ember lesz)

Aki esetleg tud erre is használható megoldást, az kérem írja le (ezt is).

Köszönettel!
0

#2 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2008 július 06 - 02:19

Azért egy kicsit kell a phpmyadminban bütykölni.

Keresd meg a neved az ibf_members táblában és az mgroup-nál található számot állítsd vissza 4-re.
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

#3 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008 július 06 - 09:29

Köszi, sikerült.

Viszont elegáns megoldást még most sem tudok arra, hogy tudom a custom csoportot az elsődlegesnek megjeleníteni, a Root Admin helyett. Valakinek valami tipp ? :)
0

#4 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2008 július 06 - 10:02

hogy pontosan mit is akarsz?

Tehát létrehoztad a Custom groupot és annak akarsz adni minden jogot és magadat is átrakni ebbe a csoportba? És mit a akarsz csinálni a Root admin csoportal? az nem jó ha csak simán átnevezed a root admin csoportot?
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
0

#5 Felhasználó nem aktív   Stukker 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008 július 07 - 18:01

létrehoztam a custom groupot (CG) és beállítottam a megfelelő jogosultásgokat hozz.

azt szeretném, hogy a hozzászólások mellett és a profil nézetnél ne a Root Admin szöveg jelenjen meg, hanem a CG név. A jogosultságok a CG-nál nem lennének Root admin szintűek, akkor simán csak átnevezném a Root Admin csoportot.

Lehet rosszul kezelem a Permissionokat, de perpill minden tagnál használok Primari(PG) és Secondary Groupot(SG) is.
Most mindenkinél a PG az a Custom Group és a SC meg a sima alap members group. Így aki ezen beállítások mellett használja a fórumot, mindenhova betud menni, ami általános topic(azaz members) és oda is ami esetleg csak CG hozzáférésű.
Viszont a CG hozzáférésűhöz a sima members nem férhet hozzá. Nade ezt már nemis tudom miért írtam le, hiszen nem is itt van a magyarázat :)

Szóval a Root Admin szöveget csak úgy tudtam a CG szövegével lecserélni, ha a PG lett a Custom és a SG lett a Root besorolás, de így elvesztett pár jogom. Át meg nem nevezhetem, mert több root admin és több féle custom group lesz, de külön jogosultságokkal.

De azthiszem az lesz az egyetlen megoldás, ha root admint duplikálom és átnevezem mindig az aktuális custom groupra...kivéve ha létezik más megoldás :)
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó