IPB Fórum: Stargate Atlantis - 1. évad - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Stargate Atlantis - 1. évad

#1 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2006 július 30 - 12:52

Stargate Atlantis - 1. évad

1x01 - Rising I
Az antarktiszi romok megfejtése révén egy nemzetközi tudósokból álló csapat elindul a távoli Pegazus-galaxisba, hogy megtalálja az ?sök elveszett városát. Atlantisz azonban a pusztulás szélén áll és ezért egy helyi népcsoport segítségét kell kérniük.
1x02 - Rising II
Vakmer? katonai akcióra indul a csapat egy része, hogy társaikat kiszabadítsák az ellenség karmaiból. A küldetésük tragikus fordulatot vesz és csak még nagyobb veszélybe sodorják az expedíciót egy ?si ellenség figyelmének felkeltésével.
1x03 - Hide And Seek
Az Atlantis bázis veszélybe kerül, amikor a csapat felfedezi, hogy egy idegen életforma van a városban. McKay egyik kísérlete az idegen technológiákkal rosszul sül el.
1x04 - Thirty-Eight Minutes
A Puddle Jumper az ?rben lebeg? csillagkapuban ragad és csupán 38 percük marad a probléma megoldására, miközben egy veszélyes él?sköd?vel is meg kell küzdeniük az utastérben.
1x05 - Suspicion
Miután több küldetésen a Wraithekbe botlanak, a csapat gyanakodni kezd az athosiai szövetségeseikre, hogy talán áruló férk?zött a soraikba.
1x06 - Childhood's End
Sheppard és csapata egy olyan bolygóra látogat, ahol senki nem öregebb 24 évesnél, mivel úgy tartják, a 24 felettiek rituális öngyilkossága távol tartja a Wraith-t.
1x07 - Poisoning The Well
A csapat egy olyan bolygóra látogat, melyen a Wraith rendszeresen táplálkozik, de amelynek lakói közel járnak egy felfedezéshez, ami immunisá teheti ?ket az ellenséggel szemben.
1x08 - Underground
A Genii-vel tervezett kereskedelmi szerz?dés kudarcba fullad, amikor a csapat rájön, hogy az új "szövetségeseknek" hátsó szándékaik vannak.
1x09 - Home
McKay kísérlete, hogy egy idegen bolygó atmoszférájából kigy?jtse az energiát, lehet?séget ad egy földi útra, de a csapat valószín?leg nem térhet vissza Atlantisra.
1x10 - The Storm
Amikor egy óriási vihar fenyeget, Atlantist evakuálják - miközben a csapat legújabb ellensége elfoglalja a várost.
1x11 - The Eye
Sheppard ?rnagy macska-egér játékot folytat azokkal a katonákkal, akik átvették az irányítást Atlantis fölött, és fogságban tartják Weirt és McKayt.
1x12 - The Defiant One
Sheppard csapata egy lezuhant Wraith hajót vizsgál, amikor ott ragadnak egy idegen bolygón, a Wraith túlél?vel.
1x13 - Hot Zone
Az Atlantison néhányan megfert?z?dnek egy halálos nanit vírussal, ezért a teljes várost le kell zárni.
1x14 - Sanctuary
A csapat egy paradicsomi világot talál, ami ideális menhely lenne azoknak, akik a Wraith el?l menekülnek, ám a helyiek úgy hiszik, istenn?jük nem fogja ezt megengedni.
1x15 - Before I Sleep
Egy hibernált n?t találnak az Atlantison, akiben a csapat meglep?dve Dr. Weirt ismeri fel. Dr. Weir aztállítja, hogy 10000 évet utazott vissza a múltbeli Atlantisra.
1x16 - The Brotherhood
A csapat a Dagan nev? bolygón egy legendás tárgy után kutat, amit a daganiak "Potentia"-nak hívnak, s ami nem más, mint egy ZPM, ami energiával láthatná el Atlantis rendszereit, így a pajzsot is, ami megvédhetné Atlantist egy esetleges Wraith támadástól.
1x17 - Letters From Pagasus
Amikor kiderül, hogy Wraith támadás közeleg, Atlantisz felfedez?i számításba veszik lehet?ségeiket. Úgy döntenek, érdemes megpróbálniuk legalább üzenni a Földre, ha már egy ember átküldéséhez nem tudják a kaput elég ideig nyitva tartani.
1x18 - The Gift
Teylat rémálmok gyötrik, és eszébe jutnak rég eltemetett emlékek arról, amikor ?t és az apját fogságban tartotta a Wraith, hogy kísérletezzenek rajtuk.
1x19 - The Siege I
A tudósok egy csoportja megpróbál m?köd?képessé tenni egy ?s m?holdat, hogy megel?z? csapást mérhessenek a város felé közeled? Wraith hajókra.
1x20 - The Siege II
Egy katonai csapatot küldenek a Földr?l Atlantisra azzal az utasítással, hogy vegyék át a parancsnokságot Dr. Weirt?l és védjék meg a várost a Wraith támadástól.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 július 30 - 13:25

A jó hír, hogy most augusztusban 19.-én vagy 26.-án a TV2 elkezdi vetíteni az 1. évadot szinkronozálva. :king:

Szerintem ez egy nagyon jól sikerült évad lett. :)
Megalapozza Atlantis további sorsát.
0

#3 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 augusztus 28 - 18:16

Most, hogy elkezd?dtek a szinkronok harmadszorra is végig fogom nézni a sorozatot. :D
Az elején furcsénak tüntek a szinkron hangok és nem voltak az igaziak. De a második részre már megszoktam ?ket és éreztem egy kis javulást. Szóval már elégedett vagyok a szinkron hangokkal. :)
0

#4 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag
  • Csoport: V.I.P.
  • Hozzászólás: 270

Elküldve: 2006 augusztus 28 - 18:32

Végül is a magyar szinkron ritkán rossz. ;)
0

#5 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 augusztus 28 - 18:42

Hát azért tudnék említeni egy két sorozatot amik kegyetlenül vannak szinkronizálva. :D
De maradjunk a csillagkapunál. Van még egy kevés szinkron hang mind két sorozatban ami nem tetszik, szerencsére csak vendégszerepl?k.
0

#6 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 augusztus 28 - 18:48

Szerintem annyira nem vészes, inkább a "hang adójának" azonosulásán múlik, mennyire lesz hiteles egy szinkron ...
0

#7 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 augusztus 28 - 18:57

Csak, hogy mondjak egy példát: Rögtön az 2. rész:
A vörös mhajó Wraith királyn?. Az eredeti (angol) hangján rendesen átjönnek a hang efektek, például a vicsorgás szer?ség, meg amikor ismételgeti, hogy "térdre, térdre, térdre" - persze angolul.
A magyar szinkronban pedig olyan más a vicsorgása amikor meg a "térdre, térdre, térdre" szót ismételi egyeltalán nem jön át az az efekt ami az angol hangsávban ott volt. Hallgasd meg mind két hangsávot és rá fogsz jönni mire gondolok.

Szerkesztve Lightning által: 2006 augusztus 29 - 11:24

0

#8 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 augusztus 28 - 19:02

Az nem az els?ben, hanem a második részben van. :D De ez a TV2 hozzá nem értése. Sajnos. A hülye pr?d, karikázós, idióta álszent magyar szarságé. Sajnos. Hiába, na, valahogy be kellene ültetni a fejembe az angoltudást, és már nem is érdekelne a TV2, meg a többi ilyen mocsokság.
Nem hiszed el, hogy fel tud húzni az ilyen álszent baromság, ami miatt a filmek élvezhet?ségét nullára redukálják.
Ett?l függetlenül szerintem a szinkronnal nincs gond.
Mindazonáltal én pl. az 1978-ban, majd az 1982-ben sugárzott StarWars-ban hallható szinkront is sokkal jobbnak értékelem, akkor tényleg olyan mély, fémes, érdes volt a hang, mint az eredeti, most meg egyszerüen beszél a szinkron. Semmi mélysége nincs a hagnnak, egyszerüen csapnivalóan rossz. Maga a hang jó lenne, de a szinkront készít?k akkora f****kalapok, hogy egyszerüen elcseszték.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 augusztus 29 - 11:23

Ráadásul Kanadában HDTV-s min?ség? Atlantisz részket vetitenek karikkák nélkül, már a 3. évadot.
De a Wraith királyn? márt úgyis egy zöld hulla így nem kell többet hallani a hangját. :D Habár elismerem nem köny? a Wraith hangefekteket szinkronizálni. :D
0

#10 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 szeptember 10 - 08:50

Létezik a hangkeverés is. Nehogy már ne lehessen megoldani ...
---------------------------------------------------------------------------------
Nagyon jó volt a negyedik epizód! Tetszett! :king:
0

#11 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 szeptember 10 - 22:13

Én most kivételesen nem néztem meg újra mert Balatonon voltam a hétvégén.
Amúgy meg úgyis láttam már kétszer igaz nem szinkronosan. :D De majd megnézem szinkronosan is. :) Már megvan a szinkronos verzió is. :)
0

#12 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 szeptember 11 - 05:53

:D Nekem mondod? Az els?k között töltöttem le! :D Amióta meghívtál a BitGate-re, nem lehet onnan kirobbantani! Azóta a gépem sem állt meg egy percre sem! :D

1: Leszedtem a film-Csillagkaput, leszedtem a Bűbájos boszorkák 1-2 évadját (bár az első csapnivalóan rossz munka, csúszika hang, és a hangerők sem egyformák olyannyira, hogy az utolsó 8-cat biztosan szerkeszteni kell), illetve az Atlantisból is jópár jön le, és megnézem. :D
0

#13 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 szeptember 11 - 22:19

Üdv a sorozatfügg?k táborában. :D
Csak azt nem értem mért utálják olyan sokan a Csillagkaput. NAgyon ritkán találkozok olyanokkal akik rendszeresen nézik de azok már ugyan úgy a rabja mint én. :) HA elkezded végignézni nem fogod tudni abbahagyni. :)
0

#14 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 szeptember 12 - 17:32

Az eladásaimból az derül ki, hogy sokan szeretik. Napi három csomaggal biztosan eladok. Már külföldre is van küldeményem. (Anglia. :) )
0

#15 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 október 24 - 19:19

Ezt is megértük: elkészült az 1. évad 1-es DVD-je. :D
0

#16 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 október 24 - 19:20

Szuper! :) Bírja még az a szerencsétlen gép? :D
0

#17 Felhasználó nem aktív   MiniDisc 

• Törzstag

Elküldve: 2006 október 24 - 19:28

Bírja, de nem igazán van kikapcsolva egyik sem, ami éppen hozzám kerül. Éjjel-nappal megy folyamatosan. :)
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó