IPB Fórum: Crysis - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Crysis

#1 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2006 április 22 - 09:34

[quote name='http://sg.hu/cikk.php?cid=44061']Crysis - amikor a világ összefog

Nem egyszer olvashattuk, hogy a Crytek legújabb üdvöskéje, a Crysis multiplatformos játék lesz. Nos a hírt cáfolták és bejelentették, hogy kizárólag PC-re fog érkezni az ígéretes fejlesztés.

2019-et írunk. Hatalmas aszteroida közeledik a föld légtere felé és már nem kerülhetjük el a katasztrófát. A hatalmas kiterjedés? idegen test könyörtelenül bevágódik a Föld atmoszférájába és megkezd?dik az emberiség legnagyobb harca a túlélésért. Észak- Korea és az USA is felderít? egységeket küld a furcsa képz?dmény felderítésére, de legnagyobb meglepetésükre a monumentális szikla szétnyílik és egy két kilométer magas idegen masina emelkedik a magasba, ami a perc töredéke alatt változtatja meg a földön az er?viszonyokat.

Egy globális energiagömb pillanatok alatt tönkrevágja a Föld h?háztartásának amúgy is érzékeny egyensúlyát és elkezd?dik a harc, a küzdelem azért, hogy közös er?vel ki?zzük az idegeneket, akik csak egy céllal érkeztek: minden él?lényt elpusztítani és kitörölni az emberiséget a történelem képzeletbeli forgatókönyvéb?l. Az egymással rivalizáló két hatalomnak nincs más lehet?sége, csak az összefogás mentheti meg a világot a vérszomjas ragadozóktól.

Mi egy alakulat vezet?jeként vetjük bele magunkat a küzdelmekbe, ahol csak egy gy?zhet, aki véglegesen átírhatja az emberiség több évezredes történelmét. A program a CryENGINE 2-ben fog tündökölni, ami a képek alapján valami brutális vizuális élményt kölcsönöz a játéknak. További ígéretek közt szerepel a mesterséges-intelligencia tökéletessége, a fegyverek, páncélok szabad fejlesztése, alakítgatása, formálása valamint szemet gyönyörködtet? és változatos helyszínek (dzsungel, hegyek, kihalt pusztaság, az UFO-k bázisa) továbbá sok-sok irányítható járm? kezdve a kamiontól a helikopteren át egészen a tengeralattjáróig.

Természetesen a játékból hogy is hiányozhatna a többjátékos lehet?ség. Összesen egyszerre akár 32-en is összemérhetjük a tudásunkat. A Crysisre még várnunk kell, hiszen a DirectX 10 miatt, (amit a Vista támogat majd) 2007 februárjáig biztosan eltolódik az érkezése. Aki még nem tette, annak a nemrég kiadott videót mindenképpen érdemes letölteni, valami döbbenetes látványt nyújt.[/quote]
Ha megjelenik minden bizonyára ez lesz az én kedvenc kis játékom. :king: :orokmozgo: A grafikája pedig nagyon brutális, már nagyon közel van való élet grafikájához. :king:
Azért remélem meg fog felelni neki a procim és nem csak a videokarimmal(Ati EAX800XT) lesz elégedett. :roll:
0

#2 Felhasználó nem aktív   Adani 

• Fórumfüggő
  • Csoport: V.I.P.
  • Hozzászólás: 5.494

Elküldve: 2006 április 22 - 10:23

Tényleg jó játéknak néz ki, kíváncsi leszek rá.
"Az élet egy lemezjátszó, ahol isten a DJ, mindennap egy újabb beat és nincsen replay."
Nas is dead, hip-hop is alive!
0

#3 Felhasználó nem aktív   Lichpeart 

• Fórumfüggő
  • Hozzászólás: 3.644

Elküldve: 2006 április 22 - 15:02

Én is.
0

#4 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2006 április 23 - 00:13

Valóbban. :) Ez lesz minden id?k egyik legjobb játéka. :)
0

#5 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2007 október 30 - 19:18

[quote name='http://index.hu/tech/szoftver/mgpcr071027/']Méregdrága gép kell a Crysisnek
Index
2007. október 27., szombat 16:05

A Crysis a fejleszt?k szerint els?sorban a processzor erejére és csak másodsorban a grafikus magra koncentrál. Végre kihasználják a többmagos rendszereket, ez viszont talán már túlzás.

A pc-s játékpiac egyik legnagyobb baja, hogy a legújabb szoftverek egyszer?en nem tudják kihasználni a többmagos processzorokban rejl? er?t. Néha megjelent egy-egy játék, ami felélesztette a második magot is, de a trend sokáig az volt, hogy a programok csak a hagyományos, egyszálú adatfeldolgozást támogatták. Ez azért probléma, mert a két nagy processzorgyártó, az Intel és az AMD másfél-két éve letért a megszokott útról, és azóta nem a gigahertzeket, hanem a magok számát növelik. A játékok szempontjából tehát csak alig n?tt a csipek számolási teljesítménye, miközben az elmúlt években megduplázódott, megnégyszerez?dött a teljesítmény. Baj ez, mert minek az er?s processzor, ha a játék csak néz rá bután, ráadásul nehéz nem belegondolni abba, hogy mennyivel jobban festenének a játékok, ha használatba vennék az unatkozó magokat.

Új világ

A konzolvilág sokat segíthet a helyzeten. Az Xbox 360 IBM-alapú processzorában például három mag van, a mostanában megjelen? játékokat már erre optimalizálták, a szoftverkészít?k tehát megtanulták, hogyan lehet ügyesen több szálra bontani a feladatmegoldást, az eredmények meg lassan átcsorognak a pc-s világba is. A legjobb helyzetben persze az AMD rövidesen érkez? hárommagosa lesz, hiszen az viszonylag optimálisan futtatja majd az X360-ról átportolt játékokat, de a Cryteknek hála jól járnak azok is, akiknek négymagosuk van. Pontosabban csak ?k járnak jól.

Az elképeszt?en gyönyör?, grafikában a Halo 3-at hangosan kiröhög? Crysis ugyanis nemcsak hogy támogatja a párhuzamos adatfeldolgozást, de egyenesen elvárja azt. A fejlesztéssel és nyilatkozással is foglalkozó Cervat Yerli elmondta, hogy a játék els?sorban a processzorteljesítményre lesz kihegyezve. "Ha a rendszered kiegyensúlyozott, inkább a proci, mint a grafikus mag jelentheti majd a sz?k keresztmetszetet", mondta.

A többmagos rendszerek magasabb másodpercenkénti képkockaszámot, folyamatosabb játékot tesznek majd lehet?vé, de a fejleszt?k odáig mentek, hogy egyenesen négymagos, magas órajel? processzort ajánljanak. Quad processzort egyébként már viszonylag elfogadható áron lehet kapni, a 2,4 gigahertzes inteles ára nagyjából 60 ezer forint. Persze ez az összeg is csak a kezdeti 150-200 ezer forintos árhoz képest t?nik olcsónak, a 70-80 ezer forintos Xbox 360-hoz képest például már nem az, és a Quad mellé még legalább 200 ezer forint értékben kell alkatrészt vásárolni ahhoz, hogy a rendszer megfelel? teljesítményre legyen képes.

A Crysis támogatni fogja a 64 bites Windows Vista operációs rendszert is, meg a memóriagyártókat: Yerli szerint ugyanis legalább 4 gigabájt ram kell a gépbe majd ahhoz, hogy ne szaggasson a játék, hogy ne kelljen sokat várni a játék betöltésére.[/quote]
Itt az id?! Megjelent a demó! :) Egésznapos töltögetés után a fullra terhelt szerverekr?l végre játszhattam vele. :)
Miután elolvastátok a cikket, a gépigényhez csak annyit f?znék, hogy az AMD Athlon 64 x2 4600+ processzorommal, az ATI Extreme AX800XT videokártyámmal és a 2 GB memór
ával éppen belesek.  :D De mivel a processzor a lényeg, jól jártam, mert közepes beállításokkal is szépe
 viszi a kétmagosom a gépzabálót.  :)
Maga a játék meg egyszer?en [u]fantasztikus[/u]. :king:  Másképp nem tudom leírni.. :P
0

#6 Felhasználó nem aktív   Maverick 

• Törzstag
  • Hozzászólás: 325

Elküldve: 2007 november 22 - 03:10

Üzenet megtekintéseIdézés: Lightning - Dátum: 2007 Oct 30, Tue, 7:18

De mivel a processzor a lényeg...

Meg kell, hogy cáfoljalak, mert sokkal inkább a VGA-ra kényes; jelen pillanatban egyszer?en még nincs neki elég er?s. kép Persze nem azt mondom, hogy Sempronnal vagy régebbi Celeronnal akarja valaki a Crysist er?ltetni (kivéve, ha nincs más), de egy átlagosan jó, duplamagos proci (C2D recommended B) ) már elég, nem az lesz a sz?k keresztmetszet. :idea:

Üzenet megtekintéseIdézés: Lightning - Dátum: 2007 Oct 30, Tue, 7:18

Maga a játék meg egyszer?en fantasztikus.  Másképp nem tudom leírni.. :P

Tényleg fantasztikus, mert belerakták az UFO-kat... :annoyed: :mrgreen:
0

#7 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2007 november 25 - 01:11

:D A Crysis vége a legfenomenálisabb elmény. :twisted:
Egy anyahajón vagyok, ahol a kapitány nukleáris töltet l? ki, amit?l a pajzs megnagyobbodik, mert elszívja az energiát... :lol:
A hajót elözönlik a kisufók, amikeknek el lehet kapni a nyakát, és ha eldobod meghal. :mrgreen:
Aztán a semmib?l felmászik a hajóra egy pókszer? valami, ami 20-30 méter magas minimum. A lábai között van egy csomó rakétavet?, de máshol nincs még pisztoly se. :mrgreen: Ha oda mész, felemel, a képedbe néz, majd eldob, amibe nem halsz bele, csak nagyritkán. :mrgreen: Most komolyan mondom: 1 órán keresztül l?ttem bele a rakétákat, amiket ?rzött, és utána is alig akart kipurcanni. :twisted:
Végre megdöglik, erre a vízb?l elbukkan egy akkora ?rhajó vagy mi, ami beteríti az egész égboltot, és tele van nehéztüzérséggel. :mrgreen: Az az 1 csávó, aki eddig velem volt, és baxta a rezet, elmegy. Szeretett f?h?sünk (Én :mrgreen: ) megint megára vállalja az egészet... :mrgreen: Hirtelen materializálódik egy doboz körbe rakva fegyverekkel. :mrgreen: AZ ágyúkat leszedtem róla, és végre használhatom az új prototípust, ami a hajón volt. De ahelyett, hogy felrobbant volna, felrepül a hajó fölé pajzs nélkül. Hirtelen visszateremnek az ágyúi és megint elözönlik a anyahajót a kisufók. :mrgreen: Az utolsó feladat a játékban egy ajtó szétl?vése, hogy a nukleáris rakétát belel?hessem ebbe az izébe. Csakhogy minden az utolsó l?szerig bele lett l?ve az ufókba. Hogy nyitom ki? :mrgreen: Sehogy! :mrgreen:
0

#8 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2007 december 02 - 17:15

Sikerült! Végigvittem! :D Ki se kelett nyiltni a fed?t. Elég volt, hogy egyedül kil?ttme egy komplett hadihajót. :mrgreen: :lol:
0

#9 Felhasználó nem aktív   Maverick 

• Törzstag

Elküldve: 2007 december 06 - 17:18

Üzenet megtekintéseIdézés: Lightning - Dátum: 2007 Nov 25, Sun, 12:11

Aztán a semmib?l felmászik a hajóra egy pókszer? valami ami 20-30 méter magas minimum.

Tényleg kb. a semmib?l... :mrgreen: Viszont szvsz nincs 20-30 m magas, az azért túlzás. :D

Most komolyan mondom: 1 órán keresztül l?ttem bele a rakétákat amiket ?rzött és utána is alig akart kipurcanni. :twisted:

Én a minigunnal l?ttem, és pár perc alatt megpusztult. :twisted:

Hirtelen materializálódik egy doboz...

:eznemigaz: :lightning:

AZ ágyúkat leszedemtem róla és végre használhatom az új prototípust ami a hajón volt.

Még a demóhoz tettem fel egy modot, amiben benne volt az összes fegyver, így a TAC kéziágyú is, és ott anélkül is lehetett használni, hogy "befogta" volna a célt. Értelme persze nem sok volt, csak poénból. :D
0

#10 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2007 december 06 - 17:46

Neked hogy volt egyeltalán l?szer a minigunodban? :D Én még a kicsikre el?ttem mind... :D Viszont büszkségem, hogy szinte csupasz kézzel öltem meg a dögöt, mivel a ruci bénitja valami sugárzással ha közel vagy, de néha sikerült felkapni a dobozokból 1-1 rakétavet?t is.. :mrgreen:
0

#11 Felhasználó nem aktív   Maverick 

• Törzstag

Elküldve: 2007 december 07 - 16:49

Üzenet megtekintéseIdézés: Lightning - Dátum: 2007 Dec 06, Thu, 4:46

Neked hogy volt egyeltalán l?szer a minigunodban? :D

Az anyahajó belsejében is volt hozzá jónéhány tár, és a fedélzeten is. :)
Egyébként a f?boss lövegtornyai ellen nagyon hatásos a Gauss puska. :idea: Ha teszel rá rohamtávcsövet, jól ki lehet l?ni a lövegeket, csak arra kell vigyázni, hogy ne okádjon le folyékony nitrogénnel. :mrgreen:
0

#12 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor

Elküldve: 2007 december 07 - 17:57

A minigunt egy perc alatt kifogyasztom akármennyi töltény van benne.. :mrgreen:
A Gaus puskás módszerról tudok, írja is feladatnak... :P Engem csak 1x okádott le. Ha mozogsz nincs hányingere. ;) :mrgreen:
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó