IPB Fórum: Nyelvifájlok telepítése - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Nyelvifájlok telepítése

#1 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 934

Elküldve: 2011 július 22 - 11:56

Magyar nyelvi csomag telepítése

Töltsd le a fordítást az oldalunkról, majd lépj be a fórum adminsztrációs felületésre.

Innen a 'Megjelenés' => 'Manage Languages' menüpont alatt töltsd fel a letöltött .xml fájlt.

Ez mind nagyon egyszerűnek tűnik, sajnos sok szerveren ez a megoldás nem működik. Az egyik leggyakrabban előforduló hiba a következő:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 6362593 bytes) in /home/invisio1/public_html/dev/ips_kernel/classXML.php on line 556

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a szolgáltató a php beállításokban alacsonyra állítja a felhasználható memória értékét. Mivel a nyelvi csomag importálása eléggé leterhelő a szerver számára, az importálás nem lesz sikeres, ha nincs elég felhasználható memória. Az ideális érték 128MB vagy ennél több lenne. Ilyenkor két dolgot tehetsz; ha rendelkezel hozzáféréssel a szerver fájljaihoz akkor a php.ini fájlban átállítod magadnak ezt az értéket, ha nincs hozzáférésed akkor megkérheted a szolgáltatódat, hogy állíts magasabbra.

Mit lehet tenni ha sem hozzáférésem nincs, sem pedig a szolgáltató nem hajlandó átállítani a memória értékét?

Erre az esetre is van egy megoldás, ami egy kicsit körülményesebb, de a végén működni fog az új nyelvi csomaggal a fórum.

1. lépés

Telepíts egy ipb fórumot localhostra és importáld a nyelvi csomagot azon a fórumon. Ha itt is hiba üzenetet kapnál, localhoston már tudod állítani az értékeket ahogy tetszik.

PhpMyadmin segítségével exportáld a localhostra telepített fórumod adatbázisát egy sima sql text fájlba.

2. lépés

Ezután lépj be a főfórumod PhpMyadmin-ba (nem a localhostos fórumodéba) és ürítsd a ibf_core_sys_lang_words tábla tartalmát (vigyázz nehogy töröld a táblát, csak a tartalmát). Győződj meg róla, hogy az alapértelmezett nyelven kívül nincs semmimás nyelv telepítve. ha van, töröld.

Add hozzá az új nyelvi készletet. használd ezt a parancsot:

INSERT INTO `ibf_core_sys_lang` (`lang_id`, `lang_short`, `lang_title`, `lang_default`, `lang_isrtl`, `lang_protected`) VALUES
(2, 'hu_HU.utf8', 'Hungarian (HUN)', 1, 0, 0);

Mentsd el!

3. lépés

Nyisd meg az előzőleg elmentett sql fájlt, és keresd meg ezt a részt:

INSERT INTO `ibf_core_sys_lang_words` (`word_id`, `lang_id`, `word_app`, `word_pack`, `word_key`, `word_default`, `word_custom`, `word_default_version`, `word_custom_version`, `word_js`) VALUES

PhpMyadminon keresztül add hozzá az adatbázisodhoz ezt a sort és mindent ami alatta hozzá tartozik. Több ezer sorról van szó. Csak másold és illeszd be az SQL fül alá.

4. lépés

Recache és Rebuild mindent a fórum adminisztrációjából.

Elvileg ennek a megoldásnak működnie kell, ha az előzőeket nem sikerül használni.
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
IPB megvásárlása - Sci Fi Filmek - Internetes Pénzkeresés
1

#2 Felhasználó nem aktív   Sallai Csaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Újonc
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2011 szeptember 28 - 19:15

Hali! Full kezdő vagyok megvettem a IP Board 3.2.2 és ez a hiba jelenik meg a nyelv feltöltése közben! :Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 6362593 bytes) in /home/invisio1/public_html/dev/ips_kernel/classXML.php on line 556.

Követtem az utasításokat, de nekem ez nehéz, ezért hozzáférésem van a szerver fájlaihoz, elmagyarázod hogyan tudom megtalálni ezt php.ini fájlt és beállítani az értéket?

Előre köszönöm a segítséget.
0

#3 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag

Elküldve: 2011 szeptember 28 - 19:56

Milyen kezelőfelületed (adminisztráció) van a szerverhez?
"What good is money if you can't inspire terror in your fellow man?" - Mr. Burns
0

#4 Felhasználó nem aktív   Sallai Csaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011 szeptember 29 - 16:03

A Szerverem az a dotroll és FTP-keresztül ott vagyok a IP Board fájlaihoz, az jó??
0

#5 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag

Elküldve: 2011 szeptember 29 - 20:10

Tehát a szerver fájljaihoz nincs hozzáférésed?

A szerver beállításait kell módosítani. Ha shared hoston vagy akkor ez nem fog menni.
0

#6 Felhasználó nem aktív   ARRP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011 december 03 - 16:43

Köszi fordítást.
Sikerült telepíteni, de a fórum nem lett magyar csak az admin rész. Elszúrtam vmit?
0

#7 Felhasználó nem aktív   Fox7Day 

• Újonc
  • Pipa
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2011 december 08 - 12:48

There was no language pack information in the file you uploaded hibaüzenet admin mappán belül...
0

#8 Felhasználó nem aktív   FradistaFiu 

• Újonc
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2012 január 14 - 11:34

Sziasztok!
Én alapjáraton localhostra telepítettem a fórumot, de itt is hibaüzenetet kapok. Pontosan hol tudom változtatni az értékeket?
0

#9 Felhasználó nem aktív   tommy 

• Őstag

Elküldve: 2012 január 14 - 11:40

Üzenet megtekintéseIdézés: FradistaFiu - Dátum: 2012 január 14 - 11:34

Sziasztok!
Én alapjáraton localhostra telepítettem a fórumot, de itt is hibaüzenetet kapok. Pontosan hol tudom változtatni az értékeket?

A php.ini fájlt keresd meg.
0

#10 Felhasználó nem aktív   BlackMagic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012 február 09 - 19:49

Sziasztok
Fatal error: Allowed memory size of 25165824 bytes exhausted (tried to allocate 10750885 bytes) in /ips_kernel/classXML.php on line 392
megpróbálom a másadikat :( hátha aval sikerrel járok

Szerkesztve BlackMagic által: 2012 február 09 - 19:59

0

#11 Felhasználó nem aktív   Emorian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012 február 11 - 07:55

semmiképen nem megy ez sem fizetős. sem localhost-on..
Localhost 256M limit:

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: xmlSAX2Characters: huge text node: out of memory in Entity, line: 128211 in G:\xampp\htdocs\forums\ips_kernel\classXML.php on line 343

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Extra content at the end of the document in Entity, line: 128212 in G:\xampp\htdocs\forums\ips_kernel\classXML.php on line 343

Megoldás?

Szerkesztve Emorian által: 2012 február 11 - 07:56

0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó