Üdv!
Anno 4 éve indított fórumom akkori karakterkészletnek az ISO-8859-2 (Latin_Hungarian) karakterkódolás lett választva a phpbb-s fórumhoz. Minden jól ment, míg nem a túl sok telepített mod kicsit káoszhoz vezetett. Ilyenkor kerestem új fórum motort. Az IPB tökéletesnek bizonyul(na).
Letöltöttem a hivatalos konvertálót, lefuttattam. Végig ment, átvitte az adatokat. Azonban az importált adatoknál karakterkódolási hiba lépett fel. IPB admin felületén átállítottam a karakter kódolást ISO-8859-2 -re és akkor jól jelentek meg az importált adatok, de a megjelenés karakterei okoztak gondot akkor.
Amiket próbáltam:
- Adatbázis letölt, notepad++-al megnyit, kódolás átállít, ment
- Mysql-ös beállítás módosítása,
Egyik sem hozott eredményt. Az adminban is próbáltam állítani a konverziót (ahol a karakter kódolás is van), de az sem hozott eredményt.
Miként lehetne megoldani ezt a problémám?
Oldal 1 / 1
Phpbb 3.0.8 ISO-8859-2 -> IPB 3.1.4 UTF-8 = Karakter kódolási hiba Egy nemrég frissített phpbb3-as fórumom szeretném IPB-re átvinni.
Elküldve: 2010 december 28 - 03:07
Ha egy MySQL tábla mezőinek kódolását átállítod attól még nem fog megváltozni a meglévő adatok kódolása, sőt csak ront a helyzeten.
Mentsd le a jó latin2-es táblákat, konvertáld őket pl a notepad-es módszerrel, utána állítsd át a mezők kódolását és tölsd fel újra az UTF-8-ra konvertált adatokkal.
Ha nem félsz bemocskolni a kezed (
), akkor még a notepad-ben átírhatod a kódolást a tábla struktúrák végénél: DEFAULT CHARSET=utf8 és akkor csak importálni kell.
Tudom hülye kérdés, de jobb biztosra menni: A latin2-es tábláknál a "notepad++-al megnyit, kódolás átállít" alatt ugye a "Convert to UTF-8 without BOM" menüpontot értetted?
Mentsd le a jó latin2-es táblákat, konvertáld őket pl a notepad-es módszerrel, utána állítsd át a mezők kódolását és tölsd fel újra az UTF-8-ra konvertált adatokkal.
Ha nem félsz bemocskolni a kezed (
Tudom hülye kérdés, de jobb biztosra menni: A latin2-es tábláknál a "notepad++-al megnyit, kódolás átállít" alatt ugye a "Convert to UTF-8 without BOM" menüpontot értetted?
Elküldve: 2010 december 28 - 14:15
Köszönöm az ötletet, ezt ki is próbáltam. Azonban valamiért olyan káosz alakult ki, hogy alapba az ékezetek helyén karakterkód van. (Érdekesség: Több ékezetes betűnek is ugyan az a karakterkódja! Ilyet se pipáltam még, tehát a notpade++ csere funkciója is kudarcos így...)
Valamit nagyon elállíthattam. =/
Valamit nagyon elállíthattam. =/
Elküldve: 2010 december 31 - 12:54
Kiderült mi volt a probléma. A karakterkódolási mezőt a convergbe nem töltöttem ki elsőre. További próbálkozásoknál már beírtam, hogy utf8 és úgy nem volt karakterhiba.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó