IPB Fórum: Phpbb 3.0.8 ISO-8859-2 -> IPB 3.1.4 UTF-8 = Karakter kódolási hiba - IPB Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Phpbb 3.0.8 ISO-8859-2 -> IPB 3.1.4 UTF-8 = Karakter kódolási hiba Egy nemrég frissített phpbb3-as fórumom szeretném IPB-re átvinni.

#1 Felhasználó nem aktív   syska 

• Új Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Tag
  • Hozzászólás: 96

Elküldve: 2010 december 26 - 21:07

Üdv!
Anno 4 éve indított fórumom akkori karakterkészletnek az ISO-8859-2 (Latin_Hungarian) karakterkódolás lett választva a phpbb-s fórumhoz. Minden jól ment, míg nem a túl sok telepített mod kicsit káoszhoz vezetett. Ilyenkor kerestem új fórum motort. Az IPB tökéletesnek bizonyul(na).
Letöltöttem a hivatalos konvertálót, lefuttattam. Végig ment, átvitte az adatokat. Azonban az importált adatoknál karakterkódolási hiba lépett fel. IPB admin felületén átállítottam a karakter kódolást ISO-8859-2 -re és akkor jól jelentek meg az importált adatok, de a megjelenés karakterei okoztak gondot akkor.

Amiket próbáltam:
- Adatbázis letölt, notepad++-al megnyit, kódolás átállít, ment
- Mysql-ös beállítás módosítása,

Egyik sem hozott eredményt. Az adminban is próbáltam állítani a konverziót (ahol a karakter kódolás is van), de az sem hozott eredményt.

Miként lehetne megoldani ezt a problémám?
0

#2 Felhasználó nem aktív   Lightning 

• Adminisztrátor
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 9.661

Elküldve: 2010 december 28 - 03:07

Ha egy MySQL tábla mezőinek kódolását átállítod attól még nem fog megváltozni a meglévő adatok kódolása, sőt csak ront a helyzeten.
Mentsd le a jó latin2-es táblákat, konvertáld őket pl a notepad-es módszerrel, utána állítsd át a mezők kódolását és tölsd fel újra az UTF-8-ra konvertált adatokkal.
Ha nem félsz bemocskolni a kezed (:)), akkor még a notepad-ben átírhatod a kódolást a tábla struktúrák végénél: DEFAULT CHARSET=utf8 és akkor csak importálni kell.

Tudom hülye kérdés, de jobb biztosra menni: A latin2-es tábláknál a "notepad++-al megnyit, kódolás átállít" alatt ugye a "Convert to UTF-8 without BOM" menüpontot értetted?
0

#3 Felhasználó nem aktív   syska 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010 december 28 - 14:15

Köszönöm az ötletet, ezt ki is próbáltam. Azonban valamiért olyan káosz alakult ki, hogy alapba az ékezetek helyén karakterkód van. (Érdekesség: Több ékezetes betűnek is ugyan az a karakterkódja! Ilyet se pipáltam még, tehát a notpade++ csere funkciója is kudarcos így...)
Valamit nagyon elállíthattam. =/
0

#4 Felhasználó nem aktív   syska 

• Új Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010 december 31 - 12:54

Kiderült mi volt a probléma. A karakterkódolási mezőt a convergbe nem töltöttem ki elsőre. További próbálkozásoknál már beírtam, hogy utf8 és úgy nem volt karakterhiba. :)
0

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó