Hali, egy új kérdés:
Az adatbázis melyik táblák szükségesek a működéshez?
Szeretném ezeket ki importálni és egy friss motor adatbázisába beimportálni. Szóval nekem azok a táblák kellenének amiben vannak a jogok, felhasználók, fórumok, témák, topic-ok, hozzászólások, statisztika. Tehát a skin, mod és egyéb ilyen dolgok amik nem tartalmaznak szükséges információt a működéshez azok nem kellenének. Szal a kérdés: Melyik táblákat exportáljam ki?
a válaszokat előre is köszi. Üdv, indigen205
Oldal 1 / 1
Létfontosságú táblák /adatbázis/
Elküldve: 2010 március 14 - 22:15
Amíg dinamikus tárhely létezik, addig fogok kisebb nagyobb hobbi oldalakat gyártani/karbantartani. :D
Elküldve: 2010 március 15 - 21:10
A nagyon alap: members, groups, topics, forum, posts, polls, announcements
Esetleg kellhet: cal_*, admin_permission_*, languages, pfields_*, profile_*, rss_*
De jobban járnál, ha mindent mentenéd, legfejlebb a cache vagy temp szavakat tartalmazókat hagynád ki max.
Esetleg kellhet: cal_*, admin_permission_*, languages, pfields_*, profile_*, rss_*
De jobban járnál, ha mindent mentenéd, legfejlebb a cache vagy temp szavakat tartalmazókat hagynád ki max.
Elküldve: 2010 augusztus 04 - 10:12
Sziasztok, üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem az adatbázissal kapcsolatosan. Illetve pontosabban annak átlagos méretével.
Ugyanis ha jól vettem észre, viszonylag elég "sokat foglal"... mondjuk nem mintha különösebben zavarna, csak ha mondjuk WampServer-be töltöm fel gondokat okozhat...
A fórumom létrehozást követően nyílt néhány témakör, és benne pár téma, kb mint itt, és a témát nyitó +hozzászólások. Tehát nem mondanám hogy a felhasználók terhelték volna le, hiszen csak én (mint adminként vagyok regisztrálva) és a mérete 9M (.zip tömörítéssel lekérve lesz 1M)
Most belegondolunk nem olyan sok, de pl. más fórumrendszernél meg kb. ez 700 kb (tömörítés nélkül) ez hogy lehet?
Mondjuk tény hogy az IPB több adatbázis táblát kezel, mint mondjuk az említett másik fórum....
(Csak gondoltam megkérdezem hogy ez normális-e, vagy valamit én állítottam be rosszul hogy így nő az adatbázis mérete.)
A válaszadást előre is köszönöm!
Üdv: Ádám
(IPB 2.3.5v használok)
Lenne egy kérdésem az adatbázissal kapcsolatosan. Illetve pontosabban annak átlagos méretével.
Ugyanis ha jól vettem észre, viszonylag elég "sokat foglal"... mondjuk nem mintha különösebben zavarna, csak ha mondjuk WampServer-be töltöm fel gondokat okozhat...
A fórumom létrehozást követően nyílt néhány témakör, és benne pár téma, kb mint itt, és a témát nyitó +hozzászólások. Tehát nem mondanám hogy a felhasználók terhelték volna le, hiszen csak én (mint adminként vagyok regisztrálva) és a mérete 9M (.zip tömörítéssel lekérve lesz 1M)
Most belegondolunk nem olyan sok, de pl. más fórumrendszernél meg kb. ez 700 kb (tömörítés nélkül) ez hogy lehet?
Mondjuk tény hogy az IPB több adatbázis táblát kezel, mint mondjuk az említett másik fórum....
(Csak gondoltam megkérdezem hogy ez normális-e, vagy valamit én állítottam be rosszul hogy így nő az adatbázis mérete.)
A válaszadást előre is köszönöm!
Üdv: Ádám
(IPB 2.3.5v használok)
Szerkesztve Ádám által: 2010 augusztus 04 - 10:13
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó