Oldal 1 / 1
Karakterhiba
Elküldve: 2009 november 21 - 22:31
Sziasztok,
költözést követően az új helyen karakterhiba jelentkezett az adatállományunkban. Az ő, ű helyén ? jel van.
A szolgáltató által javasolt lépéseket végrehajtottuk, de a hiba maradt.
"UTF-8 kódolás. Szervereinken az ISO8859-2 kódolás van beállítva alapértékként ez felveti azt a problémát, ha valaki UTF-8 kódolásban készíti az oldalát, hogy nem karakterhelyesen jelenik meg. A probléma megoldásához egy .htaccess fájlt kell elhelyezni a domain mappájában az alábbi tartalommal: AddDefaultCharset UTF-8 .Így hiba nélkül működnek az UTF-8 kódolással készült oldalak.
Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan tovább?
Köszönöm!
költözést követően az új helyen karakterhiba jelentkezett az adatállományunkban. Az ő, ű helyén ? jel van.
A szolgáltató által javasolt lépéseket végrehajtottuk, de a hiba maradt.
"UTF-8 kódolás. Szervereinken az ISO8859-2 kódolás van beállítva alapértékként ez felveti azt a problémát, ha valaki UTF-8 kódolásban készíti az oldalát, hogy nem karakterhelyesen jelenik meg. A probléma megoldásához egy .htaccess fájlt kell elhelyezni a domain mappájában az alábbi tartalommal: AddDefaultCharset UTF-8 .Így hiba nélkül működnek az UTF-8 kódolással készült oldalak.
Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan tovább?
Köszönöm!
Elküldve: 2009 november 23 - 18:53
Idézés: Lightning - Dátum: 2009 november 21 - 22:51
lehet, hogy már az adatbázisban a "rossz" karakterek vannak és akkor nincs mit tenni. 
Dehogynem! Le kell tölteni az adatbázis azon részeit ahol a hibás karakter előfordul és kicserélni egy szövegszerkesztőben a hibás karaktereket oly módon, hogy összes keresés csere opciót használod.
Így javítottam ki a DesktopVerseny fórumában a karakterkódolási hibákat is
[SzoZoWeb] > > > [DesktopVerseny]<<<
Elküldve: 2009 november 24 - 22:29
Sajnos ha valóban kérdőjel van ott, akkor sokkal nehezebb, mert szótármódszert kell alkalmazni, de arra is kell gondolni, hogy a böngészőben a Nézet > Karakterkódolás (Ff) rosszul van beállítva, magában a SQL fájlban viszont UNICODE vagy ANSI kód formájában van jelen. Az eredeti adatbázist meg kellene nézni, mert, ha az eredeti helyen jók a karakterek, akkor az új helyen is annak kell lennie, kivéve, ha akódolás változott. Ilyenkor az új kódoláshoz kell igazítani (konvertálni) a régi dokumentumot.
[SzoZoWeb] > > > [DesktopVerseny]<<<
Elküldve: 2010 május 12 - 11:14
Na nekem meg & #337; (szóköz nélkül, de ha úgy írom ő-t ír a helyére) ilyeneket ír ki
Ha írom a hsz-t akkor jó, utána elküldöm jól jeleníti meg, de aztán amikor megint akarom szerkeszteni ilyen kódokat kapok, de utána ha a szerkesztést jóváhagytam, megint jól jeleníti meg... nem értem itt mi lehet a gond
Esetleg adatbázisban van valami elállítva?
Szerkesztve joker007 által: 2010 május 12 - 11:14
Elküldve: 2010 május 16 - 09:23
Adatbázis: MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
Html: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
De hol lehet átállítani?
Html: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
De hol lehet átállítani?
Szerkesztve joker007 által: 2010 május 16 - 09:43
Elküldve: 2010 május 22 - 16:12
Igen ezzel már próbálkoztam, hogy az "iso-8859-1"-t átírjam, de azt nem szereti a chat
Na mind1...
Ezt átállítottam "iso-8859-2"-re, de arra rájöttem, hogy az adatbázisban a fájlok kódolása swedish_ci...
Nos ezt nem tudom még átállítani, hogy mindennél át legyen állítva, tehát az összes SQL fájl...
Am a mostani beállításnál már ismeri az ő,ű-t, de a felkiáltójelet nem, érdekes módon a kérdőjelet igen, meg a "kacsacsőröket" is, csak a felkiáltó jelet nem, de ez már nem olyan nagy gond...
Ezt átállítottam "iso-8859-2"-re, de arra rájöttem, hogy az adatbázisban a fájlok kódolása swedish_ci...
Nos ezt nem tudom még átállítani, hogy mindennél át legyen állítva, tehát az összes SQL fájl...
Am a mostani beállításnál már ismeri az ő,ű-t, de a felkiáltójelet nem, érdekes módon a kérdőjelet igen, meg a "kacsacsőröket" is, csak a felkiáltó jelet nem, de ez már nem olyan nagy gond...
Elküldve: 2010 május 23 - 14:50
Amíg nem egyezik a HTML lap kódolása és az adatbázis kódolása ne csodálkozz. 
Volt már szó róla, hogy az adatbázisban úgy a legegyszerűbb cserélni, ha lemented és pl jegyzettömbbel keresés - csere módszerrel kicseréled a kódolásokat. De vigyázz, mert ha olyat állítasz be, amiben nincs pár karakter, akkor maga az adatbázisod is rossz lesz.
Volt már szó róla, hogy az adatbázisban úgy a legegyszerűbb cserélni, ha lemented és pl jegyzettömbbel keresés - csere módszerrel kicseréled a kódolásokat. De vigyázz, mert ha olyat állítasz be, amiben nincs pár karakter, akkor maga az adatbázisod is rossz lesz.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó